avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 469 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Prezentare la procesul de partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Prezentare la procesul de partaj

Procesul de partaj este în alt oraș, eu fiind reclamant.
Întrebare: Dacă nu îmi angajez avocat și nu mă prezint la fiecare la proces, se poate suspenda procesul ca la procesul de divorț?
Dacă da, pierd taxa de timbru?
Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters160686 , utilizator 19:02, 3 Octombrie 2010
Trimiteti la judecatorie o Cerere prin posta sau prin fax si cereti ca intreg procesul sa se judece in lipsa Dvs., in baza art. 242. al. 2 Cod proc.Civ.
Daca nu trimiteti si se suspenda procesul, nu pierdeti taxa de timbru decat daca procesul ramane suspendat 1 an si se perima.
Cu stima,
Av. Niculescu-Gorpin
In materia divortului exista dispozitii speciale si anume ca neprezentarea reclamantului la termenul de judecata atrage respingerea cauzei ca nesustinuta.
Ultima modificare: Duminică, 3 Octombrie 2010
avocatbadoiu, utilizator
Actiunea de partaj ca orice alta actiune trebuie dovedita cu probe:-inscrisuri, martori, interogatoriu, expertize de specialitate...exclus sa trimiteti o cerere prin care sa solicitati judecarea in lipsa.
Procesul de partaj este un proces complex, iar fara probatorii aveti sanse de 100% sa pierdeti si nu cred ca va permiteti sa achitati o taxa de timbru de 3 % din valoarea masei partajabile pe care sa o pierdeti.
Angajati avocat .
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
Daca insa partajul se judeca separat, neprezentarea recamantului duce la suspendarea judecarii cauzei daca lipseste si paratul la acelasi termen. Pentru a repune cauza pe rol trebuie sa platiti apoi jumatate din taxa de timbru. Daca insa reclamantul lipseste desi a avut termen in cunostinta sau a fost legal citat si se prezinta doar paratul (care de obicei are cerere reconventionala) si solicita judecarea pricinii, instanta poate proceda la judecata. Cel putin aceasta este practica instantei noastre, fara a exista vreo dispozitie legala contrara.
Puteti solicita judecarea in lipsa pt a va feri de aceste inconveniente sau puteti cere amanarea pt motive justificate la termenele la care nu va puteti prezenta.
Intr-adevar, partajul este un proces complex si este in interesul partilor sa fie prezente sau reprezentate
avocatbadoiu, utilizator
simonette12 a scris:

Actiunea de partaj ca orice alta actiune trebuie dovedita cu probe:-inscrisuri, martori, interogatoriu, expertize de specialitate...exclus sa trimiteti o cerere prin care sa solicitati judecarea in lipsa.
Procesul de partaj este un proces complex, iar fara probatorii aveti sanse de 100% sa pierdeti si nu cred ca va permiteti sa achitati o taxa de timbru de 3 % din valoarea masei partajabile pe care sa o pierdeti.
Angajati avocat .

Subscriu ca la partaj trebuie avocat. Dar poate dansul a cerut partajare jumate-jumate, partea adversa e de acord, si atunci toata lumea castiga...

Alte discuții în legătură

Taxa de repunere pe rol proces de partaj Lylyca Lylyca In cazul unui proces de partaj inceput in 2005 in care sunt parata, nu stiu daca reclamantul a platit sau nu, taxa de timbru in functie de valoarea masei ... (vezi toată discuția)
Divort suteanu maria suteanu maria Buna ziua!Imi cer scuze ca insist pe aceasta tema dar sper ca ma veti intelege.Sotul meu a deschis divortul,am avut termen pe 26 26 2009,nu ne-am prezentat ... (vezi toată discuția)
Primul termen ContSters73633 ContSters73633 Buna ziua, la primul termen reclamantul trebuie sa fie prezent ? ( mentionez ca nu am avocat). Multumesc (vezi toată discuția)