Procesul de partaj este în alt oraș, eu fiind reclamant.
Întrebare: Dacă nu îmi angajez avocat și nu mă prezint la fiecare la proces, se poate suspenda procesul ca la procesul de divorț?
Dacă da, pierd taxa de timbru?
Mulțumesc!
Da, desigur..partajul este un proces care profita ambelor parti..problema este ca si in situatia in care discutam de 1/2 ideea e 1/2 din cat?
Pentru ca avem o masa partajabila care poate fi marita prin aducerea la masa de partaj a unor bunuri sau dimpotriva micsorata ( prin constatari de bunuri proprii), avem evaluari ale bunurilor in cadrul expertizelor care pot mari sau micsora substantial dreptul partii respective...asa ca raman la opinia necesitatii prezentei avocatului in cazul acestor procese indiferent de cota solicitata.
In plus fata de cele aratate cu profesionalism mai sus,in cazul in care aveti posibilitati pentru angajarea unui avocat,puteti fi resprezentat de acesta pe parcursul judecarii procesului,cu exceptia eventualei administrari a probei cu interogatoriu,unde prezenta dvs este obligatorie.
Angajand avocat,deci,aveti si posibilitatea legala sa nu va prezentati la fiecare termen,de sustinerea procesului ocupandu-se avocatul angajat
1. Mulțumesc. Avocat = 10% din valoarea masei partajabile. Adică 15.000 de roni / 1.200 salar lunar = aproximativ 12 luni în care să cheltuiesc 0 lei/lună. Nu prea merge.
2. Ideea este că fosta soție va face ca și la divorțul pe care l-a prelungit un an și jumătate, în mod artificial: cu 7 martori, cu motivări de la medic, cu neprezentări pe diferite motive. Acum este și mai motivată: ea locuiește în apartamentul cu 3 camere, iar eu cu copilul în chirie (minorul mi-a fost încredințat). Am făcut ordonanțe președințiale și le-am pierdut. Acum, câștigătoarea ordonanțelor vrea să lungească procesul 2-3 ani, pentru că este cu yala schimbată și stăpână pe imobil.
3. Nu înțeleg cum la un partaj poți să pierzi tot. Cum adică să-i dea ei totul, iar mie nimic? Am lucrat și eu în toată perioada căsniciei când a fost achiziționat imobilul, chiar dacă ea a avut salariu mai mare în anumite perioade.
Consultati si un alt avocat...nu toti avocatii au onorariu de 10 %, personal mi-as pierde toti clientii daca as solicita 10 %.
De ce nu formulati plangere pentru infractiunea prev de art.320 al.1 teza a II-a impotriva fostei sotii?
Pana la solutionarea partajului nu are dreptul sa schimbe yala de la usa, sunteti coproprietar, prin urmare impiedicarea normalei folosinte a imobilului este infractiune..mai ales ca aveti un copil incredintat spre crestere si educare si stati cu chirie..asta desigur daca suportati sa stati sub acelasi acoperis pe perioada solutionarii partajului.;)
Divort
suteanu maria
Buna ziua!Imi cer scuze ca insist pe aceasta tema dar sper ca ma veti intelege.Sotul meu a deschis divortul,am avut termen pe 26 26 2009,nu ne-am prezentat ... (vezi toată discuția)