avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... taxe fiscale pe chirie
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

taxe fiscale pe chirie

am un singur apartament pe care il inchiriez nu am alte venituri(pensie sau servici)sint cetatean romin cu domiciliul in stainatate . cit e impozitul pe chirie? multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters123067 , utilizator 09:05, 3 Octombrie 2010
Impozitul pentru veniturile din cedarea folosintei bunurilor este de 16% la venitul net ,adica la valoarea rezultata dintre diferenta dintre venituri si cheltuieli deductibile.
Platiti anticipat conform Deciziei de impunere emise de organul fiscal pe baza Declaratiei 220 privind venitul anual estimat.
Platile finale se fac dupa emiterea de catre organul fiscal a Deciziei de impunere finala aferenta anului 2010 ca urmare a depunerii de catre Dvs. a Declaratiei 200 privind venitul anual obtinut.
Pentru mai multe informatii :
CODUL FISCAL Legea nr.571/2003 cu modificarile ulterioare, la TITLUL III Impozitul pe venit, CAPITOLUL IV – Venituri din cedarea folosintei bunurilor
[ link extern ]

plus c.a.s.sanatate 5,5%.:)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Chirie apartament tzuku51 tzuku51 Detin un apartament in Bucuresti pe care as dori sa-l inchiriez pentru o perioada de minim 1 an. Cum trebuie procedat,ce demersuri trebuie facute la fisc,ce ... (vezi toată discuția)
Inchiriere teren pt.un panou publicitar mircea4 mircea4 Buna ziua! Daca inchiriez teren pt.un panou publicitar,din curtea mea,trebuie sa contactez serviciul financiar de la primarie(asa afirma unii si nu inteleg de ... (vezi toată discuția)
Cum aflu/calculez impozitul pe venitul global? apollo apollo M-ar interesa modalitatea de calcul a impozitului pe venitul global. Dominiciliul este in strainatate si singurul venit este cel din inchirierea apartamentului ... (vezi toată discuția)