avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 912 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... parasirea de domiciliu
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

parasirea de domiciliu

Daca tatal a parasit domiciliul, facandu-si singur partea (luindu-si din bunuri) poate fi dat in judecata? Cum se considera acest fapt? Ce se intampla cu copilul? Mama lucreaza, tatal nu lucreaza...ramane sigur la mama?
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 11:58, 12 Februarie 2008
parerea mea..actionati rapid,nu pierdeti timp. Mergeti la Procuratura,acolo gasiti un procuror de serviciu si depuneti o plingere ABANDON DE FAMILIE.Cautati in Internet Abandon familie,veti gasi exact articolul,din pacate nu am timp,vi l-as cauta eu,dar il gasiti si dvs.Daca nu,va indruma procurorul.Nu aveti nevoie de avocat,puteti sa o scrieti si singura. Atit in procesul de incredintare,cit si cel de plata pensiei alimentare si divort ,are un rol foarte important si este absolut in favoarea dvs. Mergeti si anuntati ca a parasit domiciliul conjugal cit de repede posibil.
Aveti doua posibilitati:
1. faceti o plangere penala pentru savarsirea infractiunii de abandon de familie prevazuta de art.305 C.pen.
sau
2. deschideti o actiune de divort in care solicitati desfacerea casatoriei din vina sotului, incredintarea copilului minor si obligarea acestuia la plata pensiei alimentare.
Ultima modificare: Sâmbătă, 29 Decembrie 2007
Cornel Vasile, Consilier juridic
Nu aveti nicio sansa cu abandonul de familie. Iar parasirea de domiciliu este o chestiune invechita, o puteti folosi doar la divort si nici acolo fara alte sustineri.
Abandonul de familie inseamna sa lasi fara fara ajutor o persoana, sa o expui la suferinte fizice sau morale... Nu se indeplineste acest lucru daca pleci de acasa lasand copiii in grija mamei care lucreaza...
Si mai e neplata cu rea-credinta... daca nu avea venituri nu vad unde e reaua-credinta...

Asa ca... ori divort si incheiati povestea, ori... o lasati asa, in voia sortii.
Singura optiune real valabila este divortul urmat de partaj.
Dv. ce doriti? Sa va despartiti, sa nu?...
Copilul are sanse foarte mari sa ramana la mama, da, in cazul asta...

Alte discuții în legătură

Abandon de familie? vetesi vetesi As vrea sa stiu daca am ajuns in situatia ca am vrea sa parasesc familia ca nu mai suport sa se bata joc de mine din partea sotiei si a copilului care are 15 ... (vezi toată discuția)
Abandon de familie pysykmady pysykmady As putea sa fac o plangere de abandon de familie,in plus el este cercetat de politie sub aspectul savarsirii infractiunii de detinere de arme neletale,Deoarece ... (vezi toată discuția)
Abandon de familie, implicatii ContSters93450 ContSters93450 Buna ziua, fratele meu a parasit domiciliul conjugal, mutandu-se la parinti (intentioneaza sa divorteze), intrucat, de ani de zile, relatia cu sotia sa nu mai ... (vezi toată discuția)