avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 635 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... retrocedare teren
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

retrocedare teren

In 1998 tatal meu, in prezent decedat a inaintat o cerere pentru despagubirea in bani a unui teren pe care Primaria Iernut nu i-l putea retroceda , in 2008 dupa deces a sosit pe adresa un report de evaluare a terenului pe care i-l evalua la o suma , in 2010 ianuarie a sosit, fara ca noi urmasii sa fi solicitat o noua reevaluare , un nou raport de evaluare al altei societati de evaluare din Tg Mures SC Business Evaluator SRL la un sfert din pretul pe care prima societate de evaluare la stabilit. In septembrie am primit Decizia Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despagubirilor prin care se emite titlul de despagubire cu suma stabilita de SC Business Evaluator. Pate fi contestata Decizia Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despagubirilor si solicitat a se emite un nou titlul de despagubire cu suma stabilita in primul raport de evaluare si care este temeiul legal care poate fi invocat?
Cel mai recent răspuns: Mihaela Nevoie , Avocat 15:11, 4 Octombrie 2010
Decizia privind stabilirea cuantumului despagubirilor poate fi atacata in termen de 30 de zile de la comunicarea acesteia, la Curtea de Apel in raza careia domiciliaza beneficiarul.
Initial nu trebuie facuta plangere prealabila la Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despagubirilor in 30 de zile?
Data fiind dispozitia legala, respectiv "Deciziile adoptate de către Comisia Centrală pentru Stabilirea Despăgubirilor pot fi atacate în condiţiile Legii contenciosului administrativ nr. 554/2004, cu modificările şi completările ulterioare, în contradictoriu cu statul, reprezentat prin Comisia Centrală pentru Stabilirea Despăgubirilor" e bine sa parcurgeti procedura prealabila, contestand cea de-a doua expertiza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea 247/2005- termen contestatie decizie mobexport mobexport Buna seara Am o matusa care a notificat Primaria in baza legii 10 pentru un teren intravilan. S-a efectuat un raport de evaluare si Comisia Centrala pentru ... (vezi toată discuția)
Anrp, legea 10/2001, legea 247/2005, despagubiri corecte doar pt unii ?!! retro retro Cum obtin si eu o despagibire corecta pt terenul intravilan central egal cu al vecinului. Al meu a fost evaluat in 2004 la o suma mica si nu am primit nici un ... (vezi toată discuția)
Procedura prealabila ? legea 247/2005 dumitru2000 dumitru2000 Deciziile adoptate de comisia centrala sunt atacabile direct la instanta de contencios sau este nevoie de plangere prealabila ? Dispozitiile legale sunt ... (vezi toată discuția)