avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1016 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Procedura prealabila ? Legea 247/2005
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Procedura prealabila ? Legea 247/2005

Deciziile adoptate de comisia centrala sunt atacabile direct la instanta de contencios sau este nevoie de plangere prealabila ?

Dispozitiile legale sunt contradictorii...

lEGEA 247 / 2005 tITLUL VII

ART. 19

Deciziile adoptate de catre Comisia Centrala pot fi atacate cu contestatie in conditiile Legii contenciosului administrativ nr. 554/2004, in contradictoriu cu statul, reprezentat prin Comisia Centrala pentru Stabilirea Despagubirilor. Contestatia suspenda exercitiul dreptului de dispozitie asupra titlului de despagubire al titularului. Despre contestatii se va face mentiune in evidentele tinute de entitatea care indeplineste functii de registru si depozitare pentru Comisia Centrala pentru Stabilirea Despagubirilor.

ART. 20

(1) Competenta de solutionare revine Sectiei de Contencios Administrativ si Fiscal a Curtii de Apel in a carei raza teritoriala domiciliaza reclamantul.
Cel mai recent răspuns: dumitru2000 , utilizator 02:15, 26 Iunie 2008
Contestaţie la instanţa de contencios administrativ. ;)
In acest caz, nu mai este nevoie de procedura prealabila. :) ... acele decizii se pot ataca direct la instanta de contencios administrativ.
Bun, insa daca eu doresc acest lucru si vreau mai intai plag prealabila - pierd termenul la instanta de contencios sau se suspenda ?
sau se intrerupe ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retrocedare teren x radu x radu In 1998 tatal meu, in prezent decedat a inaintat o cerere pentru despagubirea in bani a unui teren pe care Primaria Iernut nu i-l putea retroceda , in 2008 ... (vezi toată discuția)
Calitate procesuala anrp MihaiBucur MihaiBucur Este vorba despre un proces pe contencios cu Autoritatea Nationala pentru Restituirea Proprietatilor. Am o Dispozitie in baza Legii nr. 10/2001 emisa de ... (vezi toată discuția)
Legea 247/2005- termen contestatie decizie mobexport mobexport Buna seara Am o matusa care a notificat Primaria in baza legii 10 pentru un teren intravilan. S-a efectuat un raport de evaluare si Comisia Centrala pentru ... (vezi toată discuția)