avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1860 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... furt, furt calificat
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

furt, furt calificat

furt, furt calificat daca se poate sau nu sa primeasca pedeapsa cu suspendare?#-o
si cat trimp
Ultima modificare: Duminică, 3 Octombrie 2010
roby10, utilizator
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 00:35, 4 Octombrie 2010
un singur fapt prejudiciu de 5000 lei ,nu participat la furt dar a fost acuzat si paguba nu a fost recuperata si este vorba de 5 persoane
Daca nu a fost arestat are sanse mari sa obtina suspendarea conditionata a executarii pedepsei sau suspendarea sub supraveghere.
Faptul ca prejudiciul nu a fost recuperat, ca la furt au participat mai mult de 3 persoane pot constituii circumstante agravante ce ar putea duce la majorarea pedepsei cu pana la 5 ani peste maximul special.Chiar daca a fost complice sau instigator limitele de pedeapsa sunt aceleasi iar circumstantele reale si personale isi pot gasi aplicabilitatea in speta.Intr'un caz mai nefercit se poate ajunge si la inchisoare cu executare!
multumesc
iar daca a fost arestat si nu sunt suficiente/evidente probe ?
multumesc anticipat si noapte buna
Daca a fost arestat si contestati legalitatea sau temeinicia masurii preventive aveti deschisa calea recursului sau daca temeiurile de fapt s'au schimbat puteti cere inlocuirea masurii preventive cu o alta masura,respectiv obligarea de a nu parasi tara/localitatea,libertatea conditionata,sub cautiune.De regula starea de arest trebuie sa se reflecte in solutia data de catre instanta de judecata.

Alte discuții în legătură

Furt din locuinte prof81 prof81 Buna ziua! Pentru inceput as vrea sa imi cer scuze daca nu voi reusi sa explic foarte concret cazul pentru care va cer sfatul, dar nu am nici cunostinte ... (vezi toată discuția)
Mandat 29 zile clucerescu clucerescu buna ziua. O functionara de la real hypermarket serviciu clienti i a spus prietenului meu ca si a uitat cheia de la masina.Acesta crezand ca este a lui s a ... (vezi toată discuția)
Art. 209 betzyvoiu betzyvoiu Salut,in cateva zile mi se incheie ancheta si parchetul va trimite dosarul in instanta.Fapta este furtul din locuinte,pe timp de noapte impreuna cu mai multe ... (vezi toată discuția)