avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1163 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cum aflu ce mostenire am de la tata?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cum aflu ce mostenire am de la tata?

eu mama nascut in campina (prahova)am 28 ani si locuiesc in locuinta mamei .
parinti au divortat acum 20 ani.
tata era din localiatatea Beresti suceava ..unde a locuit si dupa divort .
nu am mai pastrat legatura cu el de la varsta de 14 ani .
in urma cu 2 ani ma contactat o matusa sa ma anunte ca tata era mort si ingropat de vreo 2 luni si vroia o procura notariala care sai permina sa ridice ultima pensie de la tata.nu iam dat nimic>!
intrebarea mea este cum pot afla daca mi-a ramas ceva de la el fara sa bat drumu prin moldova?
Cel mai recent răspuns: Nagy zoltan lajos , utilizator 22:56, 4 Septembrie 2018
Deschiderea succesiunii la ultimul domiciliu al defunctului.
Aceasta ar fi solutia cea mai pragmatica, deoarece la acest loc se afla de obicei hartiile defunctului si tot aici putandu-se mai lesne culege date despre succesori si despre averea succesorala.
Incercati sa angajati un avocat din acea zona pentru a nu bate drumul...
Vedeti sa nu mosteniti...datorii...
De aceea ar fi indicat sa se intereseze cineva daca dvs. nu puteti...
eu ma gandeam daca nu pot sa fac o cerere cu ajutoru unui avocat si s-o trimet catre primaria(sau alta institutie ) unde avea el domiciliu pt a mi se prezenta propietatile pe care le-a detinut.
normal ar trebui sa existe si aceasta posibilitate.
Succesiunea e deschisa prin moarte.Dezbaterea acesteia , respectiv iesirea din indiviziune e facuta de catre mostenitori.
Asadar, in vederea unei juste aprecieri a masei partajabile, adresati-va primariei in a carei raza teritoriala s-a aflat ultimul domiciliu al defunctului .
Buna trăiesc în Cehia de 5 ani tata a murit anul trecut mă sunat o mătușă ce nu mă iubit și nu mă căutat cel puțin 25 de ani ." CA AR VREA DE LA MINE O DRCLARATIE DE RENUNTARE LA SUCCESAMANT . Rog ajutor daca se poate tel sau email. Tel +420774869712 email jack_sully20@yahoo.com

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune emaan emaan matusa mea a deschis succesiune pt. sotul ei in 1997 a trecut mostenitorii adica fratii lui ,deoarece nu au avut copiii nu sau prezentat in termen de ... (vezi toată discuția)
Cum ne putem recupera drepturile asupra casei si pamanturilor? Dragoi Simona Dragoi Simona Am si eu o problema ca si multi altii si daca se poate as dori sa ma ajutati si pe mine cu un sfat...parintii sotului meu sunt divortati de pe vremea cand toti ... (vezi toată discuția)
Testament recunoscut de mostenitorul legal gabivoch gabivoch Buna ziua. Va rog sa ma ajutati in urmatoarea speta. Fratele tatalui meu a decedat, era vaduv si nu a avut copii. A avut domiciliul in Jud. Prahova. In anul ... (vezi toată discuția)