avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1854 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... ASIGURARE IMOBIL IPOTECAT - CLAUZA ABUZIVA IN CONTRACT ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

ASIGURARE IMOBIL IPOTECAT - CLAUZA ABUZIVA IN CONTRACT CREDIT

Creditorul nu imi accepta polita de asigurare a imobilului adus in garantie, desi acopera toate riscurile si este pentru o suma de 3 ori mai mare decit soldul creditului, pe motiv ca este incheiata la ASTRA si nu este incheiata la unul din asiguratorii agreati de el. Este drept ca in contractul de credit din 2007 am o clauza care prevede acest lucru, dar acum o consider clauza abuziva.
1. Clauza din contract poate fi desfiintata?
2. Creditorul are voie sa impuna anumiti asiguratori?
Multumesc

Alte discuții în legătură

Asigurare imobil ipotecat - clauza abuziva ttr ttr Creditorul nu imi accepta polita de asigurare a imobilului adus in garantie, desi acopera toate riscurile si este pentru o suma de 3 ori mai mare decit soldul ... (vezi toată discuția)
Credite si asigurari alinaa80 alinaa80 Am un credit la volksbank si am garantat cu apartamentul, apartament pe care l-am asigurat la o societate de asigurari impusa de ei. As dori sa stiu daca pot ... (vezi toată discuția)
Asigurare imobil ipotecat nicoleta12. nicoleta12. Buna ziua! Am un credit la o banca si a ajuns plata politei de asigurare pentru imobilul ipotecat la scadenta pentru anul acesta. Am mers la aceeasi firma de ... (vezi toată discuția)