avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 158 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Fonduri europene, finanţări ... 10.000 de euro, ajutor de la Stat
Discuție deschisă în Fonduri europene, finanţări nerambursabile, grant-uri

10.000 de euro, ajutor de la Stat

Buna ziua,

Zilele trecute am vazut ca s-a dezbatut un proiect de ordonanta, prin care statul iti ofera 10.000 de euro (reprezentand 20% din valoarea investitiei) daca ai pana in 35 de ani si doresti sa-ti infintezi o afacere. Intregul articol il gasiti aici: [ link extern ]

Intrebarea mea ar fi, daca eu am un spatiu si doresc sa-mi deschid un restaurant/bar/etc, spatiul poate fi considerat investitie si alaturi de fondurile personale sa reprezinte 80% din valoarea de start a afacerii ?

Va multumesc anticipat,
Cel mai recent răspuns: Holda Finance , Consultant credite si finantari 23:57, 4 Octombrie 2010
In articolul pe care l-ati indicat, la sfarsit, exista acest paragraf:
Proiectul de Ordonanţă este în consultare publică şi va fi aprobat după ce se va lua notă de amendamente.

Prin urmare, aveti posibilitatea sa cititi intreaga propunere de act normativ, sa-l intelegeti si apoi puneti aceste probleme direct initiatorilor.
Din spusele unui consilier al premierului, fondurile pt acest proiect ar fi de un milion de euro. Impartit la 10.000 euro, rezulta un total de 100 de "capete de vita furajata".
Din milioanele de tineri romani care ar merita aceasta finantare, nu vor fi decat 100 de "castigatori". Mai mare e probabilitatea sa castigam la loto.

Deci intrebarea dvs. e retorica, momentan e doar o promisiune de proiect.
Fiind un proiect in cadrul fonduri european, nu cred ca va fi considerat cum vrei. In orice caz poti sa te duci la banca si sa o fac imprumut cu garantia ipotecara (se prevede si garantia statului, si trebuie sa fie un proiect fezabil pentru institutiile de credit. O sa vedem.
Multumesc pentru raspunsuri. Am vazut ca deocamdata nu este aprobata aceasta ordonanta. Totusi, intrebarea mea ramane in picioare: Un imobil poate fi considerat ca facand parte din investitie (daca este pe numele meu) ?
Judecand in mod logic, nu. Sprijinul se acorda firmei. Imobilul e existent si pe numele unei persoane fizice. Despre ce investitie ar fi deci vorba?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proiect de hotarare initiat de consilier local s_mari s_mari un consilier local poate initia un proiect de hotarare privind intocmirea unui studiu de fezabilitate pentru amenajarea unui trotuar, avand in vedere ... (vezi toată discuția)
Schimbare producator echipament in cadrul unui contract de executie si proiectare lucrari danatmr9 danatmr9 Buna ziua, In cadrul unu contract de executie si proiectare ( impreuna ) in cadrul licitatiei ( procedura simplificata , in 2016 ) s-a ofertat un tip de ... (vezi toată discuția)
Fonduri nerambursabile NELA FURTUNA NELA FURTUNA Buna ziua. Intrebarea mea este daca mai nou se dau fonduri nerambursabile numai pe baza de proiect viabil, fara conditia de a veni in intampinare cu o parte ... (vezi toată discuția)