avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 607 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice Schimbare producator echipament in cadrul unui ...
Discuție deschisă în Achiziţii publice

Schimbare producator echipament in cadrul unui contract de executie si proiectare lucrari

Buna ziua,
In cadrul unu contract de executie si proiectare ( impreuna ) in cadrul licitatiei ( procedura simplificata , in 2016 ) s-a ofertat un tip de aparat de climatizare care respecta 100% caracteristicile din caietul de sarcini.
In caietul de sarcini insa caracteristicile erau "utopice", dar si incorecte pentru zona unde se afla obiectivul de investitie.
In cadrul unei solicitari de clarificari, ofertantul ( declarat apoi castigator ) raspuns la o clarificare ca echipamentul produs de producatorul X respecta 100% caracteristicile ( prin raspuns chiar de la furnizor ).
Acum, in proiectul tehnic elaborat de un membru al asocierii castigatoare, proiect aprobat de ordonatorul de credite ( consiliu judetean ), s-a schimbat producatorul echipamentului cu un nou producator Y. Noul echipament respecta si el necesitatea beneficiarului, insa nu are aceleasi caracteristici din caietul de sarcini, care erau gresite si imposibil de respectat .
Cum se poate legal schimba producatorul, avand in vedere ca acum, comisia tehnica din cadrul beneficiaurlui nu doreste aprobarea schimbarii, desi aceasta s-a facut pe baza unor breviare de calcul si studii necesare proiectului tehnic ( studii si breviare care nu au fost elaborate in faza de Studiu de fezabilitate, ele nefiind necesare in acel moment?).
MULTUMESC!
Cel mai recent răspuns: danatmr9 , utilizator 10:28, 18 Mai 2017
lucrati pe contract FIDIC?
E contract proiectare si executie. Nu cred ca e FIDIC

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Licitatii aranjate sau doar erori?!? (proiectare constructii) trandafir88 trandafir88 Firma la care lucrez intentioneaza sa participe la o licitatie prin care putem castiga un contract pentru eleborarea Studiilor de fezabilitate, Proiectelor ... (vezi toată discuția)
Caiet de sarcini billabong billabong in cazul unei cereri de oferta ,autoritatea contractanta trebuie sa intocmeasca un caiet de sarcini ,caiet intocmit de biroul de achizitii.daca in cadrul ... (vezi toată discuția)
Proceduri de achiziție publică de lucrări ioannen ioannen În cadrul unei proceduri de achiziție publică de lucrări, la etapa de evaluare a propunerii tehnice mi s-au cerut niște clarificări. Am răspuns la toate ... (vezi toată discuția)