avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 178 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice caiet de sarcini
Discuție deschisă în Achiziţii publice

caiet de sarcini

in cazul unei cereri de oferta ,autoritatea contractanta trebuie sa intocmeasca un caiet de sarcini ,caiet intocmit de biroul de achizitii.daca in cadrul birului de achizitii nu exista o persoana specializata care sa se ocupe de datele tehnice ,de cantitati,de costuri estimate,,de masuratori,ce se poate face?cum se intocmeste totusi acel caiet de sarcini?
multumesc
Ultima modificare: Vineri, 30 Octombrie 2009
billabong, utilizator
Cel mai recent răspuns: billabong , utilizator 10:04, 6 Noiembrie 2009
Referitor la partea tehnica ar trebui sa aveti intocmit un studiu de fezabilitate sau un proiect tehnic pentru lucrare/serviciu, din care sa faceti un rezumat, un extras.
Daca este vorba despre o furnizare de produse, ar trebui sa cautati intr-un catalog sau pe internet societati de specialitate de la care sa solicitati oferte si implicit caracteristici tehnice, dupa care sa desfasurati procedura de achizitie publica, si in felul acesta veti sti si la ce sa va asteptati, ca ofertare.
Caietul de sarcini nu se intocmeste de catre biroul achizitii.
Caietele de sarcini sunt intocmite de catre compartimentele de specialitate ale autoritatii contractante.
Ce faceti in cazul unei lucrari de constructie, unde Proiectul reprezinta chiar Caietul de sarcini? Achizitiile se apuca de proiectare?!
La fel si la furnizare. Pentru alimente, de exemplu, Caietul de sarcini il intocmeste responsabilul cu alimentele.
La spitale, caracteristicile medicamentelor (substanta activa, continut al medicamentelor, etc) sunt stabilite de catre specialistul din cadrul AC, nu de catre responsabilul cu achizitia.
Sunt convins ca prin diferite institutii tot ce insemna achizitii sunt lasate in grija responsabilului cu achizitiile, dar nu este corect.
Legislatia in materia achizitiilor trebuie respectata de autoritatea contractanta in ansamblu ei, nu doar de catre achizitor.
multumesc foarte mult. am cerut acest lucru si-mi spune compartimentul contabilitate ca un astfel de studiu de fezabilitate sau proiectul tehnic ,costa.
fara caiet de sarcini nu pot demara procedurile,iar eu nu sunt in masura sa spun ce ar trebuie sa cer pentru un rk la teren de aruncari,de exemplu
in acest caz (rk la un teren de aruncari) solutia ar fi scoaterea la licitatie a unei lucrari la cheie - proiectare si executie. Pt proiectare nu se intocmeste un caiet de sarcini, acestea vor rezulta in urma proiectarii, ci se va elabora o tema de proiectare care trebuie sa cuprinda ceaa ce doriti a se realiza.
multumesc foarte mult!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achizitiile publice si caietul de sarcini - cine intocmeste si semneaza caietul de sarcini? elenaelisa elenaelisa In cadrul unei autoritati contractante cine trebuie sa intocmesca si sa semneze caietul de sarcini? In HG 925/2006 este prevăzut ca directia de specialitate ... (vezi toată discuția)
Valoare estimata achizitii publice pliciu pliciu Buna ziua, Am o intrebare legata de cine ar trebui sa dea valoarea estimata intr-o institutie publica. Referatul de necesitate pentru achizitiile publice ... (vezi toată discuția)
Schimbare producator echipament in cadrul unui contract de executie si proiectare lucrari danatmr9 danatmr9 Buna ziua, In cadrul unu contract de executie si proiectare ( impreuna ) in cadrul licitatiei ( procedura simplificata , in 2016 ) s-a ofertat un tip de ... (vezi toată discuția)