avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 965 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... permis austriac
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

permis austriac

va rog frumos cine ma poate ajuta cu cateva informatii despre: am avut un accident de masina soldat cu moartea unei persoane, in momentul de fata sunt in proces.In urma accidentului mi s-a retinut permisul de conducere,fiind permisul de conducere austriac nu ar fi trebuit sa mi-l trimita in Austria? si inca o intrebare: daca as fi fost cetatean austria ce s-ar fi intamplat?unde ar fi avut loc procesul? tot in Romania?multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: liviu8419 , utilizator 00:12, 16 Ianuarie 2008
procesul tot in romania ar fi avut loc conform principiului teritorialitatii din codul penal ....
cat priveste retinerea permisului austriac de catre o autoritate romaneasca....nu prea imi place....dar ei doar asa se puteau asigura ca tu nu o sa mai conduci ....asta era logica lor...tu nu trebuiai sa il dai ...cam aici vine problema...#-o intreaba la consulatul/ambasada austriaca din romania cu ce te pot ajuta ei
am intalnit un caz asemanator la udriste in bucuresti la o coada era un cetatean cu permis de state oprit de catre politia romana, care avea dovada si se prelungea automat din luna in luna trebuia sa-si puna o stampila pe ea, acum mie mi se pare o absurditate daca locuiesti in state sau in austria, ai nevoie de permis ca dovada aia nu are nici o valoare in afara tarii ca sa nu mai vorbim de drumul lunar la sectia de politie, cred ca e un abuz din partea politiei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Informatii in legatura cu suspendarea permisului !! vladsomeseanu vladsomeseanu Buna ziua, ma numesc Vlad Someseanu si sunt domiciliat in Graz, Austria. Pe data de 02.01.2015 am fost print de catre Politia Austriaca, la volanul masinii ... (vezi toată discuția)
Ce drepturi are o mama care isi pierde copilul intr-un accident la locul de munca in austria Kasian Kasian Pe data de 8 .12.2016 fiul meu si-a pierdut viata intr-un accident la locul de munca in Austria (lucra la padure cu inca doi consateni )iar el a taiat un ... (vezi toată discuția)
Dreptul de a conduce in strainatate willyro willyro Buna ziua, in urma cu trei luni am exagerat cu viteza pe drumul national Austriac fiind urmarit de o masina privata sau a institutiei ( politie) fara semnale ... (vezi toată discuția)