avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1310 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Informatii in legatura cu suspendarea permisului !!
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Informatii in legatura cu suspendarea permisului !!

Buna ziua, ma numesc Vlad Someseanu si sunt domiciliat in Graz, Austria.
Pe data de 02.01.2015 am fost print de catre Politia Austriaca, la volanul masinii mele, intr-o parcare a unui "mall", exact cand am pornit motorul avand o alcoolemie de 0,64 mg/l.Am fost trasportat la sectia de politie, mi-a fost retinut permisul, am primit dupa o saptamana o instiintare in care specifica ca pana la data 02.05.2015 nu mai am dreptul sa conduc si va trebuii sa urmez o scolarizare cu specific psihologic.Permisul va fi trimit la Brasov inapoi de unde il pot ridica.Intrebarea mea este, ce ma asteapta acum in tara ?? Avand in vedere ca amccategoria B, C si nu mi-a mai fost niciodata retinut permisul ?? Am depasit o data viteza si am primit 6 puncte de penalizare si amexa acum un an jumate.Va rog sa ma ajutati cu niste informatii !!
Cel mai recent răspuns: vladsomeseanu , utilizator 21:07, 3 Februarie 2015
Prezinta-te sau mandateaza pe cineva sa se prezinte la autoritatea romaneasca emitenta a permisului care iti va comunica ce s-a intamplat cu permisul tau.
Solutia cea mai simpla, fa o sesizare/un email catre D.R.P.C.I.V ( da o cautare pe google si gasesti adresa exacta ) si explica situatia ta si solicita relatii despre permisul tau de conducere, daca este suspendat sau anulat.In sesizare da toate datele tale inclusiv CNP-ul , de cand ai avut permis de conducere, cine la eliberat si pentru ce categorii, ca sa poata si acestia verifica la randul lor in evidente si mentioneaza ca doresti raspuns scris la adresa din Romania sau electronic.
Ultima modificare: Marți, 3 Februarie 2015
Alexandru Ardeleanu, Consilier juridic
Multumesc de ajutor, insa mai am o intrebare, pot avea probleme daca detin un permis romanesc desi sunt domiciliat in strainatate? Intreb pentru ca am obtinut permisul cand aveam buletin de Brasov, care il am si in prezent, dar domiciliul stabil este in Austria.
? Multumesc inca o data !
Evident ca pot exista probleme, dovada cea mai clara fiind situatia de fata. Ideea e ca autoritatile unui stat nu pot anula un document emis de alt stat si de aceea trebuie urmata procedura trimiterii in tara de emitere a documentului. Daca aveati un permis eliberat de autoritatile austriece era suspendat direct, nu mai era nevoie de trimiterea lui in RO. iar pentru ca autoritatea austriaca sa elibereze un permis austriac era nevoie de depunerea documentului romanesc acolo.
Inteleg!! Multumesc inca o data !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Preschimbare permis de conducere,cetatean roman cu domiciliu in strainatate. AbigailG AbigailG Buna seara! Problema la care asi dori unj raspuns,este urmatoarea: Cum se procedeaza pt preschimbarea permisului de conducere,eliberat in Romania,pt un ... (vezi toată discuția)
Permis austriac buzdu buzdu va rog frumos cine ma poate ajuta cu cateva informatii despre: am avut un accident de masina soldat cu moartea unei persoane, in momentul de fata sunt in ... (vezi toată discuția)
Dreptul de a conduce in strainatate willyro willyro Buna ziua, in urma cu trei luni am exagerat cu viteza pe drumul national Austriac fiind urmarit de o masina privata sau a institutiei ( politie) fara semnale ... (vezi toată discuția)