avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 576 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Preschimbare permis de conducere,cetatean roman cu ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Preschimbare permis de conducere,cetatean roman cu domiciliu in strainatate.

Buna seara!
Problema la care asi dori unj raspuns,este urmatoarea:
Cum se procedeaza pt preschimbarea permisului de conducere,eliberat in Romania,pt un cetatean roman,cu domiciliu actual in strainatate,tinand cont de urmatoarele:
-in timpul efectuarii scolii de conducere,persoana respectiva a primit domiciliu in Austria,(doar meldezettel,nu si pe pasaport)in urma casatoriei cu un cetatean austriac.Dar avand in paralel si domiciliu de Romania(implicit si buletin).La final,permisul a fost eliberat pe buletinul romanesc si pe numele dinaintea casatoriei.
-la cateva luni diferenta,la ambasada de la Viena s-au preschimbat actele si s-a predat buletinul romanesc,dar permisul a ramas pe dinafara,crezand a fi pierdut de catre proprietar.Pe pasaport,s-a stabilit domiciliul de Austria.(deci la cateva luni,dupa eliberarea permisului de conducere cu domiciliul de Romania)
Data fiind situatia de fata,autoritatile competente din Austria refuza,preschimbarea permisului(care intre timp a fost gasit),si intreb ce se poate face pt rezolvarea problemei in Romania.Sper ca am fost destul de explicita:)
Multumesc anticipat!
Solicitati preschimbarea in tara de domiciliu. Nu se aplica legislatia romaneasca in caest caz. Pt. motivul ca v-au refuzat preschimbarea, puteti formula mai departe actiune in instanta, conform legislatiei statului respectiv.
Multumesc pt raspuns!S-a schimbat codul rutier?pt ca s-a incercat si aceasta varianta,dar autoritatile romane refuza de asemenea.Astfel nici cele austriece,nici cele romane nu rezolva problema.

Am uitat sa specific,este vorba de vara anului 2012 cand s-a incercat preschimbarea.

Ultima modificare: Luni, 15 Iulie 2013
Gabriela Pintea, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casatorie Mihaelap28 Mihaelap28 Buna ziua,cu o intrebare va deranjez,nepoata mea are dubla cetățenie română_sârbă,provine din o romanca si un sarb ,are pașaport romanesc dar ar vrea si ... (vezi toată discuția)
Permis de conducere AndreeaT99 AndreeaT99 Buna, am inceput scoala de condus anul acesta si intre timp m-am casatorit si mutat in Austria. In pasaport am domiciliu in Austria. Sotul meu fiind cetatean ... (vezi toată discuția)
Casatorie cetatean american andreea333s andreea333s Buna ! Eu si prietenul meu vrem sa ne casatorim in Romania.El este cetatean american si viza o are expirata de 5 luni.Poate intra in Ro cu viza expirata?Eu ... (vezi toată discuția)