Buna seara!
Problema la care asi dori unj raspuns,este urmatoarea:
Cum se procedeaza pt preschimbarea permisului de conducere,eliberat in Romania,pt un cetatean roman,cu domiciliu actual in strainatate,tinand cont de urmatoarele:
-in timpul efectuarii scolii de conducere,persoana respectiva a primit domiciliu in Austria,(doar meldezettel,nu si pe pasaport)in urma casatoriei cu un cetatean austriac.Dar avand in paralel si domiciliu de Romania(implicit si buletin).La final,permisul a fost eliberat pe buletinul romanesc si pe numele dinaintea casatoriei.
-la cateva luni diferenta,la ambasada de la Viena s-au preschimbat actele si s-a predat buletinul romanesc,dar permisul a ramas pe dinafara,crezand a fi pierdut de catre proprietar.Pe pasaport,s-a stabilit domiciliul de Austria.(deci la cateva luni,dupa eliberarea permisului de conducere cu domiciliul de Romania)
Data fiind situatia de fata,autoritatile competente din Austria refuza,preschimbarea permisului(care intre timp a fost gasit),si intreb ce se poate face pt rezolvarea problemei in Romania.Sper ca am fost destul de explicita:)
Multumesc anticipat!
Solicitati preschimbarea in tara de domiciliu. Nu se aplica legislatia romaneasca in caest caz. Pt. motivul ca v-au refuzat preschimbarea, puteti formula mai departe actiune in instanta, conform legislatiei statului respectiv.
Multumesc pt raspuns!S-a schimbat codul rutier?pt ca s-a incercat si aceasta varianta,dar autoritatile romane refuza de asemenea.Astfel nici cele austriece,nici cele romane nu rezolva problema.
Am uitat sa specific,este vorba de vara anului 2012 cand s-a incercat preschimbarea.
Casatorie
Mihaelap28
Buna ziua,cu o intrebare va deranjez,nepoata mea are dubla cetățenie română_sârbă,provine din o romanca si un sarb ,are pașaport romanesc dar ar vrea si ... (vezi toată discuția)