avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 645 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... PERMIS DE CONDUCERE
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

PERMIS DE CONDUCERE

Buna, am inceput scoala de condus anul acesta si intre timp m-am casatorit si mutat in Austria. In pasaport am domiciliu in Austria. Sotul meu fiind cetatean austriac. Am luat amandoua examenele si am primit carnetul de conducere pe numele vechi. Nu pot merge in Romania sa imi schimb carnetul doar la ambasada in Viena din cauza serviciului. Ce acte sunt necesare pentru a-mi schimba permisul pe numele nou?
Cei din Austria de la BH mi-au spus ca am nevoie de o dovada ca am locuit in Ro 160 de zile, dar nu stiu de unde fac rost de aceasta dovada. Imi puteti spune voi daca stiti va rog? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: AndreeaT99 , utilizator 15:05, 22 Octombrie 2018
De la serviciul de evidenta populatiei unde ati avut ultimul domiciliu in RO.
Puteti face cerere de preschimbare a permisului in RO pentru motivul de schimbare a numelui si apoi faceti preschimbare in Austria daca doriti, permisul va fi deja cu numele dupa casatorie si nu mai trebuie sa prezentati nicio dovada de la SEP

Cererea de preschimbare o puteti face si prin email.

Cerere online
[ link extern ]

Documente si procedura
[ link extern ] /

ORDIN nr. 123 din 5 august 2013 (*actualizat*)
privind condiţiile de eliberare a permisului de conducere cu o nouă valabilitate administrativă sau a duplicatului acestuia în cazul pierderii, furtului sau al deteriorării permisului de conducere ori în cazul schimbării numelui titularului

[ link extern ]
Mulțumesc mult!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare nume permis auto ContSters367342 ContSters367342 As vrea sa îmi schimb si eu permisul pe numele după căsătorie, aveti idee ce acte am nevoie si mai important e vreo problema daca numele l-am schimbat acum ... (vezi toată discuția)
Schimbare domiciliu ci, schimbare permis auto? stefanprisacariu stefanprisacariu Buna ziua, Acum ceva timp (ani) am schimbat CI si domiciliul, schimbarea implicand si alta localitate si judet. La momentul respectiv tin minte ca ma ... (vezi toată discuția)
Schimbare permis auto alexievicimihai alexievicimihai Pentru schimbarea permisului auto inainte sa expire trebuie fisa medicala? Multumesc frumos. (vezi toată discuția)