avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 412 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Schimbare domiciliu CI, schimbare permis auto?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Schimbare domiciliu CI, schimbare permis auto?

Buna ziua,
Acum ceva timp (ani) am schimbat CI si domiciliul, schimbarea implicand si alta localitate si judet.
La momentul respectiv tin minte ca ma interesasem si nu era necesara schimbarea si a permisului.
In aceasta perioada am fost oprit de politia rutiera de mai multe ori si nu mi s-a atras atentia in acest sens niciodata.
Recent, cerand informatii la IPJ legate de ridicarea permisului dupa ce a fost suspendat, mi s-a spus la telefon ca de fapt trebuie sa il schimb.
Am intrat pe siteul DRPCIV si la sectiunea intrebari frecvente, la intrebarea "la schimbarea domiciliului este obligatorie preschimbarea permisului de conducere?", raspunsul e "nu este obligatoriu".
Asadar, trebuie sau nu trebuie sa il schimb?

Daca raspunsul este da, am o a doua intrebare. Urmeaza sa ma mut cu serviciul inapoi in judetul emitent al permisului. Viza de flotant este suficienta ca sa nu mai schimb permisul?

Pe permis de altfel nu este trecuta localitatea de domiciliu. Ci doar locul nasterii, care evident este acelasi indiferent de cate ori schimb CI si autoritatea emitenta, care este a nivel judetean, nu de localitatea fiecaruia de domiciliu/resedinta.

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: stefanprisacariu , utilizator 13:50, 11 Februarie 2021
Raspunsul la prima intrebare e ca nu trebuie sa-l schimbati din acest motiv. Permisul se schimba la expirare. DRPCIV scrie corect acest lucru.
Ultima modificare: Miercuri, 10 Februarie 2021
latka, utilizator
Multumesc!
Se pare ca cei ce pun in aplucare legea, au gresit...din nou.
As mai avea o intrebare, daca se poate.

Depunand contestatie impotriva procesului verbal de suspendare permis, l-am ridicat astazi inapoi pe perioada procesului.
Am observat la ridicare ca este deteriorat, are o ruptura.
Din cate am inteles, pot fi sanctionat cu amenda si din nou retinere datorita deteriorarii si trebuie sa cer un duplicat.
Dar, sapand pe internet am gasit ordinul 123 din 5 august 2013 al MAI, care spune ca cei cu permisele suspendate pentru fapte cuprinse de art 111 al OUG 195/2002, adica si viteza cum a fost in cazul meu, nu pot depune cerere pentru preschimbare permis sau duplicat.

Asadar, in acest caz, ce fac?
Intrebati la DRPCIV.
Multumesc!
In orice caz, in momentul de fata permisul dvs. nu mai e nici retinut, nici suspendat (doar in instanta se va decide re-suspendarea). In opinia mea, cred ca pina se va termina acest proces puteti sa cereti un duplicat de la DRPCIV.
[ link extern ]
Ordinul 123/2013 MAI se refera la permise retinute, la art. 7 alin. 2, legat de interdictie. Acum e in posesia dvs.
[ link extern ]
Ultima modificare: Joi, 11 Februarie 2021
latka, utilizator

Alte discuții în legătură

Susținere test pentru reducerea perioadei de suspendare la serviciul ... cyan cyan Susținere test pentru reducerea perioadei de suspendare la serviciul rutier în raza căruia are domiciliul contravenientul. Speță, permis suspendat 90 ... (vezi toată discuția)
Permis neschimbat c_andreea c_andreea Buna ziua, Am o nelamurire. Daca conduc cu permisul neschimbat in urma casatoriei, acesta se poate retine sau se da doar amenda? Ar fi mai ok daca nu as ... (vezi toată discuția)
Schimbarea permisului de conducere alinapricopi alinapricopi buna ziua am obtinut permisul de conducere in italia acum m-am stabilit in Romania si mi-am schimbat numele dupa casatorie ce acte sunt necesare trebuie sa-mi ... (vezi toată discuția)