avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 686 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Susținere test pentru reducerea perioadei de ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Susținere test pentru reducerea perioadei de suspendare la serviciul ...

Susținere test pentru reducerea perioadei de suspendare la serviciul rutier în raza căruia are domiciliul contravenientul.

Speță, permis suspendat 90 zile pentru depășirea vitezei în localitate cu peste 50 km/h, în județul DB, contravenientul are domiciliul stabil în B, a depus cerere pentru reducere la serv rutier Târgoviște, unde susține testul în termenul de 30 zile? La Târgoviște, la domiciliul actual sau in localitatea natala ținând cont ca nu exista obligativitatea schimbarii permisului în cazul schimbării domiciliului?
Polițiștii de la Udriste il trimit sa susțină testul n județul unde a fost săvârșită fapta sau in localitatea natala chiar daca are domiciliul stabil în B iar în pv de cobtraventie este trecuta adresa de domiciliu.
Ce temei legal poate invoca ptr susținerea testului în București?
Ma gândeam sa trimita o petiție la Serv Rutier Bucuresti dar pana primește răspunsul trec 30 de zile și apoi nu mai poate susține testul.
Ultima modificare: Sâmbătă, 17 Iulie 2021
cyan, moderator
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 06:14, 19 Iulie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dupa cele 15 zile de retinere permis, acesta, in mod normal, se trimite la serviciul rutier din judetul unde a fost emis permisul.
Articolul 191
(1) În situaţia în care contravenientul a savarsit fapta pe raza de competenţa a altui judet decat cel care îl are în evidenta, permisul de conducere se păstrează la serviciul politiei rutiere pe teritoriul caruia a fost constatata contraventia, până când seful serviciului hotaraste asupra sanctiunii contraventionale complementare, dar nu mai mult de 15 zile de la data retinerii, după care îl trimite serviciului politiei rutiere al judeţului care îl are în evidenta.
(2) Permisul de conducere se păstrează la serviciul politiei rutiere din judeţul care are în evidenta titularul, până la restituire sau, după caz, până la anularea documentului.

Prin urmare examenul se sustine acolo unde e permisul.

Cunosc problema cu Udriste, a mai incercat un cunoscut sa dea examenul la Bucuresti, n-a reusit.
O sa mai scormonesc prin legislație sa vad ce puncte vulnerabile găsesc și o sa încerc sa îl ajut pe colegul meu, el are domiciliul in B de ceva timp dar este născut la Cucuietii din Deal unde se agata harta în cui. În ipoteza ca merge la serv rutier care i-a emis permisul si nu ia testul la prima testare, înseamnă alta drum, alta distracție.
Din câte știu, adevarul este ca nu am mai citit în ultima vreme modificările si completările legislative în domeniu, oug 195 și hg 1391, nu exista obligativitatea schimbării permisului la schimbarea adresei, pe permis nu exista înscrisă adresa de domiciliu, și nici obligativitatea înștiințării serv rutier care a emis permisul despre schimbarea adresei, doar în cazul căsătoriei si/sau schimbării numelui trebuie preschimbat permisul.
Este o scăpare legislativa în opinia mea, cea cu neanunțarea serv rutier emitent despre schimbarea domiciliului, și pe asta voi miza, ii voi indica sa trimita petiția atat la Udriste, cât și la SR emitent cât și la MAI/IGPR, sa vedem punctul lor vedere în aceasta privința.
Atâta timp cât pe pv de contraventie este înscrisă adresa de domiciliu se înțelege ca permisul trebuie trimis la SR arondat domiciliului și pe cale de consecinta susținerea testului sa se facă tot acolo. Și nu sa se trimita permisul în bălării, la Cucuietii din Deal, pentru ca politia nu își actualizează baza de date, neexistând obligativitatea comunicarii din partea titularului de informare a schimbării adresei de domiciliu.
Dacă există aceasta obligativitate pe undeva în Oug195 sau Hg1391 va rog sa o indicati.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Multe ar trebui schimbate, treaba cu trimisul permisului acolo unde a fost emis e o reminescenta din cealalta epoca. Ciudat, poti sa depui actele pentru preschimbarea permisului oriunde in tara !

"Unde depun cererea de preschimbare a permisului de conducere românesc ?
La oricare serviciu public comunitar regim permise de conducere și înmatriculare a vehiculelor."
Asa scrie negru pe alb pe pagina de intrebari frecvente de la DRPCIV.
Ultima modificare: Luni, 19 Iulie 2021
latka, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sustinere test si recuperare permis in localitatea de domiciliu, diferita de cea emitenta a permisului Patratel2017 Patratel2017 Buna tuturor, Am si eu o situatie ciudata pentru care as avea nevoie de orice fel de ajutor. Permisul meu de conducere e emis in Baia Mare, iar ... (vezi toată discuția)
Suspendare permis de conducere michirec michirec Am atacat in instanta PV de contraventie prin care aveam permisul suspendat pentru 1 luna; am pierdut si Instanta mi-a acordat 30 de zile pentru Apel. ... (vezi toată discuția)
Accident pe trecerea de pietoni pustiull pustiull buna ziua am facut un accident pe trecea de pietoni acum 4 luni mi-a fost luat permisul pe loc,mi-a fost data o dovada de 15 zile victima nu a avut multe ... (vezi toată discuția)