Am si eu o situatie ciudata pentru care as avea nevoie de orice fel de ajutor.
Permisul meu de conducere e emis in Baia Mare, iar adresa de domiciliu este in Bucuresti de mai bine de 5 ani. Mentionez ca nu am schimbat permisul in momentul in care am schimbat buletinul intrucat nu parea necesar.
Acest lucru cred ca ma va afecta din plin intrucat in perioada urmatoare urmeaza sa imi expire dovada de circulatie si sa imi fie suspendat permisul pentru 60 zile.
Motivul: neacordare de prioritate intr-o intersectie din Bucuresti.
Problema mea e ca inteleg ca testul 13 din 15 si recuperarea permisului se poate face doar in localitatea in care a fost emis permisul, iar deplasarea in Baia mare e aproape imposibila, mai ales fara permis.
Va rog sa imi comunicati daca exista posibilitatea de a sustine testul 13 din 15 si de a ridica ulterior permisul de conducere din Bucuresti (localitatea de domiciliu si de pe CI) si nu din Baia Mare (localitatea unde a fost emis permisul).
Multumesc anticipat pentru orice idee folositoare.
Daca intelegeti ca testul se poate da doar la serviciul politiei rutiere care va are in evidenta atunnci trebuie sa intelegeti ca nu puteti sustine testul in Bucuresti pentru simplul motiv ca nu sunteti luat in evidenta la Bucuresti.
La Baia Mare se poate ajunge atat cu autovehiculul propriu cat si cu alte mijloace de transport terestre si aeriene.
Nu sunt 100% convins ca testul se sustine doar in localitatea in care a fost emis permisul.
Din punct de vedere practic, nu are niciun sens sa traversez tara de mai multe ori (inscriere test, sustinere test, ridicare permis), mai ales tinand cont de faptul ca am cartea de identitate emisa pe Bucuresti.
Marturisesc ca nu inteleg foarte bine ce inseamna faptul ca sunt sau nu luat in evidenta: banuiesc ca baza de date comuna poate fi accesata din orice colt al tarii.
Sper ca este o solutie logica/legala care sa imi permita sa efectuez aceste activitati in localitatea de domiciliu. Sau nu?
Este destul de clar ca testul se sustine la serv pol rut care va are in evidenta.
Art. 106
(1) Până la expirarea perioadei de suspendare a exercitării dreptului de a conduce, conducătorul de autovehicul, tractor agricol sau forestier şi tramvai trebuie să se prezinte la serviciul poliţiei rutiere care îl are în evidenţă, pentru verificarea cunoaşterii regulilor de circulaţie, după cum urmează (...)
Puteti solicita informatii la Udriste unde se sustine testul in Bucuresti.
Biroul Relații cu Publicul (tel 021.323.30.30 interior 21328)
Aveti in vedere si ca permisul se trimite serv pol rut care l-a emis.