Sunt functionar public in grad de asistent intr-un serviciu deconcentrat al Ministerului Mediului. In saptamanile care au trecut s-a redus numar de posturi din organigrama cu 5 posturui. La serviciul la care lucrez sunt 13 functionari: 11 grad superior si 2 grad asistent- cum sunt si eu, iar conform noii organigrame trebuie sa ramana 11 functionari publici, adica:10 superiori si 1 asistent. Serv Resurse umane spune ca in baza unei decizii a forului superior trebuie organizat examen intre cei 2 asistenti si intre cei 11 superiori.
Mentionez ca sunt gravida in luna a 7-a si peste cateva zile intru in concediu de maternitate.Ce se intampla cu postul daca nu ma prezint la examen cu colega mea?Cum sunt protejata de lege in situatia prezentata?
Buna ziua !
Instiintati angajatorul cu privire la situatia dvs. (insarcinata) insotuta de act medical doveditor , conditii in care nu se poate efectua disponibilizarea , raportul de munca urmand a fi suspendat de drept pe perioada concediului de maternitate ...
am instiintat deja angajatorul, dar se reorganizeaza institutia si sefa personalului zice ca trebuie sa ma prezint la examen, chiar daca sunt in concediu.