avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 688 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cum se calculeaza salariu mediu pe unitate ( prima de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cum se calculeaza salariu mediu pe unitate ( prima de nastere)

Buna ziua, imi poate spune cineva cum se calculeaza acest salariu mediu pe unitate ?si daca este impozabil ?cautand pe net nu am gasit nicio baza legala referitoare la calcularea acestui salariu. Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:29, 14 Aprilie 2016
Salariul mediu pe unitate e normal sa il aflati de la departamentul salarii, pentru ca acolo se stie, nimeni nu va sti sa va spuna care e acela la unitatea dumneavoastra pentru ca el se face pe baza unei medii...........
Sigur ca se impoziteaza
Daca e societate mare si are contract colectiv de munca la nivel de societate gasiti acolo raspunsul pentru ca trebuie sa fie o grila de salarizare.
Salariul mediu - totalul salariilor brute de incadrare / nr. total de salariati calculat in luna in care il solicitati.
Este un ajutor acordat in baza CCM si nu este impozabil, asta daca nu cumva se razgandesc guv.................:stunned:
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Salariul mediu pe unitate ... Depinde de politica fiecarei unitati economice cum interpreteaza calculul acestei medii: fie la salariul tarifar, adica suma salariilor tarifare pentru salariatii PLATITI in luna imparitita la total salariati platiti in luna; fie suma salariilor brute a salariatilor PLATITI in luna la total salariati platiti in luna; fie total salarii brute impartite la numarul mediu din cursul lunii de salariati sau la numarul existent la sfarsitul lunii ... TOTUL depinde de interpretare, pentru ca legea nu "distinge".
Ajutorul de nastere (prima de nastere) este venit neimpozabil si NU este de natura salariala, adica apare pe fluturas dar nu se retine nimic din el.
Venit mediu brut pe unitate = suma salariilor brute in luna anterioara depunerii cererii / nr de angajati din unitate.
Buna ziua,

Se mai acorda acest ajutor dupa nastere?

Alte discuții în legătură

Calcul salar mediu C.Geta C.Geta as dori sa stiu modalitatea de calcul a unui salar mediu pe unitate(ptr nasterea unui bebe).se calculeaza pentru luna in care s-a nascut bebe?precizez ca in ... (vezi toată discuția)
Salariu mediu pe unitate pentru nastere copil dana.1610 dana.1610 Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu un raspuns daca puteti, am nascut in 2007 luna noiembrie si am primit in urma cererii mele in 2009 un salariu mediu pe ... (vezi toată discuția)
Art 55, lit c, ccm lnn ContSters60781 ContSters60781 Am vazut ca sunt multe discutii pe tema salariului mediu pt mamici. As vrea sa recapitulez aceste informatii de pana acum, pentru a fi sigura ca nu gresesc. Va ... (vezi toată discuția)