Buna ziua,
In data de 15 sept 2008 am semnat un act la notar cu un constructor prin care imi ceda dreptul la un imobil pe care l-am platit integral cu teren in concesiune. In acest act el se angaja ca "IN CEL MAI SCURT timp sa obtina planul cadastral si sa incheie actul de vanzare-cumparare". Avand in vedere ca de atunci au trecut 2 ani, intrebare mea este daca acum am posibilitatea sa-l fortez sa termine actele si prin ce modalitate as putea face asta.
Va multumesc anticipat.
Da,formulati o actiune in justitie prin care solicitati pronuntarea unei hotarari care sa tina loc de act de vanzare cumparare invocand exceptio non adimpleti contractus
"exceptio non adimpleti contractus" sa inteleg ca inseamna nerespectarea contractului. Numai ca eu in actele care le-am semnat cu el nu am nicio data, numai acel "in cel mai scurt timp". Adica din act reiese ca el o sa faca actul de vanzare-cumparare (deci isi respecta angajamentul) dar nu are timp limita.
Merci mult pt raspuns.
Formulati o notificare, prin care, puneti in intarziere promitentul-vanzator/cesionar, cu privire la incheierea contractului.
Il invitati intr-un termen rezonabil ( sa zicem 15-30 zile de la primirea notificarii) la sediul unui Cabinet Notarial, in vederea perfectarii actului de vanzare-cumparare imobil constructie.Pentru teren, trebuie/a sa verificati actul de concesiune si clauzele acestuia.
Precizati exact:nume cabinet, data, ora prezentare.
Contactati in prealabil acel notar, pentru programare: ora, data.
Trimiteti notificarea, prin intermediul unui executor judecatoresc.
Daca promitentul-vanzator nu se va prezenta in data respectiva, notarul va incheia un inscris si va consemna motivul/motivele neperfectarii actului.
Puteti apoi, promova o actiune in instanta si in functie de clauzele contractuale, proceda in consecinta.
i-am trimis notificarea prin executor si nu s-a prezentat. Acum ce urmeaza? Notarul a zis ca trebuie sa-l chem in instanta. Puteti sa-mi spuneti daca cheltuielile de judecata, avocat, etc ar depasi suma care trebuie sa o plateasca el pentru cadastru, intabulare + impozit.
Cam cat costa o actiune in instanta? Un avocat care te reprezinta?
Multumesc anticipat.