avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1753 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... actiune impotriva chiriasului
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

actiune impotriva chiriasului

Buna ziua, am si eu cateva nelamuriri.
In cazul cand asociatia de proprietari a inchiriat un spatiu comun unei firme, iar aceasta a dat in comodat spatiul unei alte firme, cu acordul asociatiei, sunt necesare mai multe actiuni in judecata sau pot solicita intr-o singura cerere rezilierea contractelor, evacuarea si plata restantelor?
De asemenea, as dori sa stiu cat este taxa judiciara.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters97658 , utilizator 12:50, 5 Octombrie 2010
In opinia mea este necesar a formula doua actiuni, asta intrucat nu aveti raporturi direct cu comodatarul, nefiind parte in contractul de comodat. Astfel puteti formula o prima actiune avand ca obiect rezilierea contractului de inchiriere pe motiv de nerespectare a clauzelor contractuale, recuperarea sumelor datorate de catre societate. O a doua actiune urmeaza a avea ca obiect nulitate absoluta contract de comodat ca urmare a rezilierii contractului de inchiriere (efect al primei actiuni) si prin urmare a lipsei obiectului contractului de comodat.
buna ziua.
contractul de comodat intre cine este incheiat intre asociatie si firma respectiva?
contractul de inchiriere initial permitea sa se transmita folosinta?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lamurire adriana totan adriana totan Buna ziua, Am nevoie sa ma lamuriti si pe mine in privinta unor probleme de natura juridica, prima ar fi notificarea, sau scrisoarea de anuntare, am inteles ... (vezi toată discuția)
Contract de inchiriere elia8 elia8 Bună ziua. Am o neclaritate si vă rog să mă ajutaţi dacă se poate. Deţin un apartament pe persoană fizică si vreau sa îl închiriez unui ... (vezi toată discuția)
Contract de comodat carcasa carcasa buna ziua, pot sa fac un contract de comodat pentru locuinta unui cetatean strain? pana acum am avut un contract de inchiriere inregistrat la ... (vezi toată discuția)