Buna ziua,
Am nevoie sa ma lamuriti si pe mine in privinta unor probleme de natura juridica, prima ar fi notificarea, sau scrisoarea de anuntare, am inteles ca este acelasi lucru.
Vreau sa stiu care aste valoarea ei juridica, adica, ea trebuie emisa de un notar ca sa fie valabila, sau poate fi scrisa de mana de catre comodant si trimisa prin posta?
Din cate am citit eu, am inteles ca este valabila atunci cand o emite o persoana juridica (notar), as vrea sa ma lamuriti.
Eu am contract de comodat pe 10 ani care cuprinde un apartament cu 2 camere si toate dependintele, anul trecut proprietara, fara acordul meu, a facut altei persoane alt contract pe dependinta de la subsol, eu stiu ca asa ceva nu este admis, este o ilegalitate, nu?
Contractul incheiat celeilalte persoane, poate fi atins de nulitate absoluta atata timp cat eu am tot spatiul in folosinta?
Comodanta, mai poate face mutatie altei persoane pe spatiul inchiriat mie fara acordul meu?
Cu multumiri,
Adriana.
Notificarea nu constituie act autentic , astfel incat sa fie incheiat numai de catre un notarul public .
Astfel , o notificare in temeiul unui simplu acord de vointa al partii contractante, este perfect valabila.
Intrucat contractul de comodat este incheiat in consideratia persoanei , intuitu personae , comodatarul (cel care poseda si foloseste bunul remis de catre comodant) nu are posibilitatea transmiterii folosintei si posesie catre o terta persoana printr-un alt contract (de inchiriere, un alt comodat )
decat daca exista o clauza contractuala expresa .
Astfel , dvs , in calitate de parte contractanta , (comodant) puteti cere rezilierea contractului , cu daune interese , pentru incalcarea obligatiilor contractuale de catre comodatar.
Contract de comodat
clara112
A fost incheiat un contract de comodat intre doua societati comerciale. Destinatia imobilului - sediu social al firmei. In contractul de comodat s-a mentionat ... (vezi toată discuția)