avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 469 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... achizitionare apartament pe PFA
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

achizitionare apartament pe PFA

Buna ziua,
desfasor activitatea pe FA platitor de TVA.
As dori s aimi achizitionez un apartament pe PFA. Este posibil?
Pot sa si locuiesc in acest apartament?
Care sunt riscurile imlicate?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: LoredanaSTG , utilizator 09:04, 5 Octombrie 2010
da, dar ai grija pentru ca trebuie sa platesti statului roman taxe pe care nu le platesti daca il cumperi ca si persoana fizica. pe deasupra, TVA-ul de cumparare este de 19 la suta, daca nu s-o fi modificat; pe cand daca il cumperi ca si persoana fizica este de 5 la suta; iar cand vrei sa treci ap de pe pfa pe persoana fizica platesti iarasi statului impozit 16 la suta din valoarea apartamentului. acestea sunt date care erau valabile in iunie 2010; cu conducerea de azi, totul se schimba mai repede decat gandirea femeilor:D:D:D
Multumesc pentru raspuns.
Imi puteti spune care ar fi aceste taxe (exceptand diferenta de TVA si impozitul pe venit la vanzare).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imobil achizitionat pe pfi ada stefan ada stefan Buna seara! Doresc sa cumpar un apartament pe PFI insa nu stiu care sunt taxele care urmeaza sa le platesc. De asemenea impozitul pe cladire este cel de 1,5% ... (vezi toată discuția)
Taxe vamale pentru motociclete ionuts ionuts Vreau sa import o motocicleta noua din SUA, New York. Motocicleta este fabricata in UE, mai precis in Anglia. As vrea sa stiu daca trebuie platite taxe vamale ... (vezi toată discuția)
Import china. ce, cum si cand trebuie facut? CiprianLGheorghe CiprianLGheorghe Buna ziua, Am un PFA (nu de foarte mult timp inca incerc sa inteleg cum stau treburile cu actele, declaratiile si contabilitatea) si vreau sa aduc marfa din ... (vezi toată discuția)