avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 721 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... imobil achizitionat pe PFI
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

imobil achizitionat pe PFI

Buna seara! Doresc sa cumpar un apartament pe PFI insa nu stiu care sunt taxele care urmeaza sa le platesc. De asemenea impozitul pe cladire este cel de 1,5% din valoarea imobilului ( ca la S.R.L.) sau impozitul pe care il platessti ca si persoana fizica?
In cazul in care voi dori sa trec apartamentul pe persoana fizica, voi achita cei 19% (TVA-ul)?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ada stefan , utilizator 00:38, 12 Decembrie 2010
Ce-o fi insemnand PFI? Eventual PFA(persoana fizica autorizata) sau II( intreprindere individuala). In ambele cazuri din punctul meu de vedere nu puteti sa cumparati un apartament cu proprietar o entitate fara personalitate juridica. Desi in doctrina exista teorii favorabile unei asemenea tranzactii (teoria patrimoniului de afectatiune), din cate stiu exista o adresa a UNIUNII NATIONALE A NOTARILOR PUBLICI DIN ROMANIA care le restrictioneaza . Cumparati apartamentul ca persoana fizica sau va infiintati un SRL.
ca si persoana fizica, nu mi se acorda creditul de catre banca. Ca si SRL trebuie sa platesc impozit pe apartament in jur de 6000 roni pe an (1,5% din valoarea imobilului), trebuie sa platesc un contabil pt firma (cel mai ieftin vreo 2500 roni), impozitul forfetar (2500 roni) si TVA la achizitionare si apoi daca vreau sa-l trec pe persoana fizica de 19% din valoarea imobilului. asa ca nu e rentabil, de aceea singura varianta ramane PFA ( sunt banci care acorda creditul si se poate la notariat); insa voiam sa ma asigur ca nu sunt alte taxe "ascunse".
Poate stiti dvs ce ar trebui sa platesc catre statul roman la achizitionarea unui imobil pe PFA. multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

vinzare /dare in plata / imobil la pers fizica (creditor) Klara77 Klara77 Buna seara ! Va rog frumos ajutati-mă cu un sfat legat de cum as putea sa trec apartamentul in care locuiesc , de pe persoana juridică pe persoana fizica ( ... (vezi toată discuția)
Pfa si proprietatea imobiliara a imobilelor aduse in patrimoniul claudiuvlad claudiuvlad Buna ziua. Avand in vedere ca PFA-ul nu are personalitate juridica, cum se inregistreaza corect la taxe si impozite o proprietate. Pe numele persoanei fizice ... (vezi toată discuția)
Pfa - impozit imobil mariagherghe13 mariagherghe13 impozit la bunuri cumparate pe PFA am cumparat un apartament pe firma. insa mi s-a spus ca impozitul anual pt acest apartament, pe langa toate celelalte taxe ... (vezi toată discuția)