avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 922 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit cine plateste toate datoriile?
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

cine plateste toate datoriile?

Buna ziua! Am si eu nevoie de cateva informatii... Doua persoane X si Y detin o firma fara activitate care acumuleaza ceva datorii la FISC de pe urma impozitului forfetar. Ce se intampla daca intre timp majoritarul firmei persoana X moare, asociatul Y trebuie sa plateasca toate datoriile? Mentionez ca persoana Y e mama mea.... Ajutati-ma va rog cu un raspuns.... Multumesc!
Ultima modificare: Luni, 4 Octombrie 2010
maria-magdalena, utilizator
Cel mai recent răspuns: dgnConsulting , Contabil 20:42, 9 Octombrie 2010
DA..din pacate..din moment ce este asociat..
Asociatul nu plateste nicio datorie, datoriile apartin societatii si ea le plateste.
La o adica asociatul (persoana fizica) poate imprumuta societatea (persoana juridica) cu bani pentru a fi platite datoriile, dar nu este obligat.
Daca firma nu poate plati datoriile se intra in stare de insolventa / faliment... dar cred ca este suficient.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Datorii fisc eu1961 eu1961 Firma A are datorii la fisc de X lei. Fiscul atrage raspunderea solidara a societatii B. Dupa atragerea raspunderii solidare pentru firma B firma A intra in ... (vezi toată discuția)
Debite societate clauaime clauaime Buna ziua, am o societate cu activitate in constructii, care nu are activitate de 2 ani. Ultimul bilant rezulta ca nu am nici o datorie si totusi am primit ... (vezi toată discuția)
Firma cu datorii la stat si data in judecata de catre persoana fizica iulia2407 iulia2407 Buna seara, Parintii mei au o firma (SRL) infiintata in 2007. Acum au ajuns sa fie datori la stat 30.000 lei, din care 23.000 sunt numai penalizari deoarece ... (vezi toată discuția)