Buna ziua! Am si eu nevoie de cateva informatii... Doua persoane X si Y detin o firma fara activitate care acumuleaza ceva datorii la FISC de pe urma impozitului forfetar. Ce se intampla daca intre timp majoritarul firmei persoana X moare, asociatul Y trebuie sa plateasca toate datoriile? Mentionez ca persoana Y e mama mea.... Ajutati-ma va rog cu un raspuns.... Multumesc!
Asociatul nu plateste nicio datorie, datoriile apartin societatii si ea le plateste.
La o adica asociatul (persoana fizica) poate imprumuta societatea (persoana juridica) cu bani pentru a fi platite datoriile, dar nu este obligat.
Daca firma nu poate plati datoriile se intra in stare de insolventa / faliment... dar cred ca este suficient.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Datorii fisc
eu1961
Firma A are datorii la fisc de X lei. Fiscul atrage raspunderea solidara a societatii B. Dupa atragerea raspunderii solidare pentru firma B firma A intra in ... (vezi toată discuția)
Debite societate
clauaime
Buna ziua,
am o societate cu activitate in constructii, care nu are activitate de 2 ani. Ultimul bilant rezulta ca nu am nici o datorie si totusi am primit ... (vezi toată discuția)
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.