avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 405 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale debite societate
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

debite societate

Buna ziua,

am o societate cu activitate in constructii, care nu are activitate de 2 ani. Ultimul bilant rezulta ca nu am nici o datorie si totusi am primit ca am de plata 57.500 ron. Povestea este urmatoarea: am facut afaceri cu doua firme (x si y)ambele apartinand aceleasi persoane. Una dintre aceste firme (x)are datorie catre firma mea de 90.000 Ron iar eu la randul meu am datorie catre cea dea doua firma (y) 57.500 ron. repet apartin aceleeasi persoane. Firmele x si y au fost bagate in faliment iar lichidatorii incearca sa recupereze banii de pe firma y. Ce se poate face in acest caz daca eu nu platesc? Mentionez asociatii celor 2 firme x si y au disparut iar persoanele inselate sunt in numar mare. Eu ca sa platesc datoria catre x treb sa recuperez datoria de la y, pe care nu am cum sa o recuperez . Ce se intampla daca nu platesc? Nu am capital pe firma, se poate pune sechestru pe bunurile personale daca datoriile sunt pe societate? Sunt disperata!!!!!!!!!! Va multumesc din suflet daca imi raspundeti.
Cel mai recent răspuns: Mihail Hritcu , Consilier juridic 15:15, 21 Octombrie 2009
Chiar daca cele doua firme x si y au aceiasi asociati, acestea trebuiesc tratate ca doua persoane juridice distincte.
Cum incearca lichidatorul firmei y sa recupereze creanta de la dumneavoastra ? A depus o actiune de chemare in judecata ?
Sechestru pe bunurile dumneavoastra personale nu se poate pune deoarece acest lucru ar presupune o atragere a raspunderii dumneavoastra in nume personal, atragere care se realizeaza doar in anumite situatii prevazute limitativ de lege.
Din ceea ce ne-ati prezentat, nu rezulta ca sunteti intr-o astfel de situatie.
Pentru orice eventualitate, ar trebui sa va sfatuiti si cu un avocat.
1.In cazul unei eventuale actiuni in justitie pentru recuperarea creantelor indreptata impotriva firmei dvs invocati compensatia legala a datoriilor.
2. Daca firma care va datoreaza bani este deja in procedura de insolventa va trebui sa va inscrieti cat mai repede pe lista creditorilor in cadrul acestei proceduri pentru a va putea recupera si dvs datoria.
Consultati un avocat sau jurist. Prezentati documentatia completa si lucrurile se vor limpezi. Daca aveti noroc poate recuperati si ceva din bani.
pana la urma o sa platesti cu dobanda si penalitati.
carmenmur a scris:

pana la urma o sa platesti cu dobanda si penalitati.

Depinde de cat de bun este avocatul sau consilierul juridic pe care il va angaja.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate executa silit ? Manole Dumitru Manole Dumitru O persoana fizica X are o creanta datorie altei persoane Y. X este patronul unei firme si este unic asociat, deasemeni este si administratorul firmei. ... (vezi toată discuția)
Repercusiuni asupra asociatului in cazul imposibilitatii de plata a furnizorilor nistor rocsana nistor rocsana sunt asociat cu drept de 50%in sc si as vrea sa stiu ce se poate intampla daca am fost dati in judecata pentru neplata facturilor restanta in quntum de ... (vezi toată discuția)
Raspunderea administratorului aalen aalen Nelamurire : O societate comerciala este in litigiu cu o persoana fizica .In cazul in care va pierde procesul societatea comerciala va fii obligata la ... (vezi toată discuția)