avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 545 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... repercusiuni asupra asociatului in cazul ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

repercusiuni asupra asociatului in cazul imposibilitatii de plata a furnizorilor

sunt asociat cu drept de 50%in sc si as vrea sa stiu ce se poate intampla daca am fost dati in judecata pentru neplata facturilor restanta in quntum de 20.000ron si nu pot plati partea mea as vrea sa specific faptul ca sunt casatorita dar nu detin pe numele meu bunuri.asociata mea ar avea banii pentru partea ei dar eu nu .as vrea sa stiu ce repercursini ar avea acest fapt iar daca furnizorii ar cere falimentul firmei as putea sa nu mai platesc
Cel mai recent răspuns: Avocat Alexandru Gheorghe , Avocat 20:21, 31 August 2009
Falimentul nu poate fi cerut decat pentru creante mai mari de 30.000 Lei, asa ca ati scapat ;) In ceea ce priveste datoria, aceasta este a societatii si nu a asociatilor.
Ultima modificare: Luni, 31 August 2009
Avocat Alexandru Gheorghe, Avocat
noi am anuntat firmele ca vom dizolva societatea din cauza unor neintelegeri,iar acestea ne actioneaza in judecata daca cu penalizari vom depasi suma de 30000ron ce se va intampla atunci iar asociata mea vrea sa achite partea ei pentru anu ii fi pus sechestru pe bunuri personale avand in vedere ca sediul social este trecut la domiciliul ei daca suspendam activitatea firmei
Pai tocmai de asta am specificat ca datoriile sunt ale firmei, adica dumneavoastra impreuna cu asociata dvs, daca ati administrat cu buna credinta societatea nu aveti de ce sa raspundeti cu bunurile personale. Daca in total creantele pe care le aveti depasesc 30.000 lei, atunci se poate deschide procedura de faliment, se numeste un lichidator, care vinde bunurile societatii(calculatoare, birouri, etc) din banii obtinuti, dupa ce isi retine onorariul, va achita parte din datorii, iar restul se vor "sterge".

Cu stima
av. Gheorghe Alexandru

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cererea insolventei de catre mfp ContSters94259 ContSters94259 Societatea mea are datorii de 220 mil vechi la stat.Finantele au spus ca nu pot trece eu firma in insolventa deoarece am depasit ceva plafon...dar finantele ... (vezi toată discuția)
Faliment ContSters69698 ContSters69698 Daca sunt asociat la un S.R.L., si firma are datorii de 70000 RON la un furnizor, dar nu are datorii la stat, firma furnizoare poate declansa ... (vezi toată discuția)
Citatie ordonanta de plata mikyblue mikyblue Fiti amabili va rog : am datorii la un proprietar de spatii birouri- suma este in jur de 195.000 ron (195 mil. lei vechi)-din chirie neplatita, penaliati ... (vezi toată discuția)