Fiti amabili va rog : am datorii la un proprietar de spatii birouri- suma este in jur de 195.000 ron (195 mil. lei vechi)-din chirie neplatita, penaliati etc-(facturi emise), firma nu a mai mers (imobiliare) -am suspendat-o; dupa care la cateva luni mi-a venit citatie+acte atasate-copii facturi etc, cu ordonanta de plata din partea creditorului-respectiv-firma care a mi-a inchiriat spatiul de birouri.
Am reziliat contr. de inch. cu ei in oct. 2008 totodata angajandu-ma sa platesc datoriile pana la acel moment, pana la data de 31 dec 2008-binenteles ca nu am mai putut sa mai ridic firma, dupa care am suspendata-o (anul asta).
Problema este ca nu mai am posibilitatea de a plati; iar firma mea (debitoare) nu are in proprietate nimic.
Santem doi administartori.
Ce se poate intampla?
Va multumesc!
In situatia dvs de imposibilitate de plata este de preferat o discutie directa cu proprietarul ,cu care sa consimtiti esalonarea sau eventual plata in rate.O atitudine dezinteresata din partea dvs,poate aduce proprietarul in situatia de a continua demersurile in instanta impotriva dvs.Faptul ca firma nu detine bunuri,care eventual sa fie urmarite ,poate constitui element care sa determine creditorul sa staruie in tentativa de recuperare restanta,sa solicite executarea dvs directa ,a bunurilor dvs inregistrate in evidenta autoritatilor fiscale.
Creditorul nu poate executa decat bunurile firmei, nu poate urmari bunurile dvs sau ale asociatului dvs. Exista un singur caz in care ar putea face aceasta, si anume sa va declare mai intai falimentul iar apoi sa formuleze o cerere de atragere a raspunderii administratorilor societatii, care sa fie admisa de instanta (ceea ce se intampla destul de rar iar intreaga procedura dureaza destul d emult timp). Pana atunci poate reusiti sa platiti. Oricum falimentul poate fi cerut numai daca datoria de mai mare de 30.000 lei (trei sute milioane lei vechi), or am vazut ca dvs datorti 200 milioane lei vechi (cel putin asa am inteles).
Concluzie: nu poate sa va execute direct, ci numai bunurile firmei. Pana s aajunga la atragerea raspunderii dvs ar trebui facut un proces destul de lung.
Srl datorie
Problema in care doresc sa va consult este urmatoarea: tatal meu a decedat in urma cu un an. Avea o societate comerciala. Din cauza unei datorii de aprox. ... (vezi toată discuția)