avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1409 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale reevaluare cladire aport la capital
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

reevaluare cladire aport la capital

Buna ziua! Am si eu o intrebare: am in patrimoniul societatii mai multe cladiri, din care unele sunt aduse aport la capitalul social. Dupa reevaluare , daca scade valoarea trebuie sa micsorez si capitalul social? Sau daca creste , il maresc?
Cel mai recent răspuns: kappauser , utilizator 00:32, 9 Octombrie 2010
DA, capitalul social va creste sau se va micsora dupa cum arata evaluarea.
Ultima modificare: Luni, 4 Octombrie 2010
Ligia Tarcea, Avocat
Nu va afecteaza capitalul social. Studiati Ord.3055/2009 si vedeti unde va incadrati. Daca aveti rezerve de capital din reevaluari anterioare, le micsorati fara afectarea cheltuielilor. Daca le-ati epuizat sau n-au existat, creati acum ajustari (foste provizioane) pe cheltuieli.

Succes!
Buna seara .
Valorile rezultate din reevaluari a cladirilor,chiar si cele constituite ca aport in natura, la capitalului social,normal ar fi sa se inregistreze doar in contabilitate,la reevaluari,nu si la ORC,in actele aditionale.
Daca ar fi asa ,ar insemna ca la fiecare reevaluare al cladirilor sa se modifice valoarea capitalului social de la ORC .
Marius Bote .
Capitalul social este una, patrimoniul este altceva. Aceste doua valori pot fi diferite, capitalul social nu poate fi mai mic decat cel stabilit de lege, patrimoniul poate fi oricat de mare. Iar detinatorii de parti sociale (SRL) sau actiuni (SA) detin proportional din patrimoniul (averea) societatii si nu valoarea nominala a partii sociale sau actiunii.
O marire de capital se face cand societatea are nevoie de capital si nu vrea sa ia un credit bancar. O micsorare este in principiu inutila, de ce sa renunt la capital? Singura obligatie este sa fie existent capitalul minim.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Diminuare capital louisa louisa Ma aflu in urmatoarea situatie: Unul din asociatii firmei a adus ca aport o cladire la capitalul societatii iar acum ca urmare a reevaluarii a iesit o valoare ... (vezi toată discuția)
Reevaluare constructii si teren alenka alenka Am urmatoarea problema,am o constructie care nu a mai fost reevaluata si am reevaluat-o la 31.12.2011 astfel valoarea ei initiala era 1143951.87 iar valoarea ... (vezi toată discuția)
Inregistrare diferenta negativa din reevaluare cladire yssas yssas buna ziua! am o nelamurire: care este monografia contabila in cazul inregistrariidiferentelor din reevaluare daca aceasta este negativa concret: am o ... (vezi toată discuția)