avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 449 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Alcoolemie
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Alcoolemie

am fost prins la vol cu o alcolemie de 0,71 in aer,nu mi sa eliberat nimic nici dovada nici proces verbal in data de 08-o7-2008,de atunci nu mai stiu nimic nu am primit nici o citatie nimic nu stiu ce sa fac sau ce se va intampla,de cate ori am fost si la circa si la ipj mi sa spus sa astept dar ce si cum nu stiu.daca ma poate indruma si pe mine cineva ,sunt doi ani si 2 luni si nu ma baga nimeni in seama . va multumesc
Cel mai recent răspuns: lucky13 , utilizator 13:49, 12 Octombrie 2010
Vi s-a recoltat si sange cu aceasta ocazie?
Daca permisul nu v-a fost suspendat de ce presati politia ca ei acum au alte preocupari decat apararea linistii si ordinii publice (greve, mitinguri).
In general solutionarea unor astfel de cauze dureaza pana la 1an - 1 ani si jumatate ,datorita aglomerarii organelor abilitate cu lucrari si a numarului mic de functionari.
La o astfel de alcoolemie,in urma recoltarii probelor biloogice,valoarea indicata initial de alcooltester se dubleaza.
Este vorba despre infractiunea de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul cu o imbibatie alcoolica mai mare de 0,80 g. alcool /l. are expirat in urma careia pedeapsa variaza intre 1 ani si 5 ani inchisoare.
In functie de pozitia dvs in timpul urmaririi penale si a cerecetarii judecatoresti si de circumstantele personale de care beneficiati,pedeapsa aplicata va fi cu suspendarea executarii.
Dupa ramanerea definitiva a hotararii,aveti posibilitate ca la la 1 an de la aceasta data sa introduceti actele pentru obtinerea unui nou permis de conducere,deoarece acesta va va fi anulat.
Ultima modificare: Marți, 5 Octombrie 2010
Radu Gabrian, Mediator
r.gabi a scris:

In general solutionarea unor astfel de cauze dureaza pana la 1an - 1 ani si jumatate ,datorita aglomerarii organelor abilitate cu lucrari si a numarului mic de functionari.
La o astfel de alcoolemie,in urma recoltarii probelor biloogice,valoarea indicata initial de alcooltester se dubleaza.
Este vorba despre infractiunea de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul cu o imbibatie alcoolica mai mare de 0,80 g. alcool /l. are expirat in urma careia pedeapsa variaza intre 1 ani si 5 ani inchisoare.
In functie de pozitia dvs in timpul urmaririi penale si a cerecetarii judecatoresti si de circumstantele personale de care beneficiati,pedeapsa aplicata va fi cu suspendarea executarii.
Dupa ramanerea definitiva a hotararii,aveti posibilitate ca la la 1 an de la aceasta data sa introduceti actele pentru obtinerea unui nou permis de conducere,deoarece acesta va va fi anulat.

Ma scuzati ca intervin,
as avea si eu o intrebare: Permisul, in acest caz, se anuleaza indiferent de tara care l-a emis sau doar cetatenii romani se supun acestei reguli de obtinere a noului permis?
Daca stiti, v-as fi recunoscator.
Unde a fost emis carnetul de conducere ?
In cazul condamnarii ptr savarsirea unei infractiuni la regimul circulatiei pe drumurile publice ptr care legea prevede si masura anularii permisului de conducere , acesta se anuleaza de politia rutiera iar masura anularii se comunica autoritatii emitente , chiar daca este dintr-un alt stat , in baza acordurilor bilaterale intre Romania si respectivul stat sau , daca statul respectiv a ratificat Convenţia europeana cu privire la efectele internationale ale interzicerii exercitarii dreptului de a conduce un vehicul cu motor, adoptata la Bruxelles in 1976.

Alte discuții în legătură

Alcool la volan carok carok buna ziua.as avea o nelemurire de acea apelez la voi.in data de 24 09 2010 am fost prins de politie si am fost testat cu alcoltestul si am avut o alcolemie de ... (vezi toată discuția)
Condamnare conducere sub influenta alcoolului carmen_sillva carmen_sillva Conducerea pe drumurile publice a autoturismului avand o imbibatie alcoolica de peste 0,80 g/l este considerata infractiune savarsita cu intentie? multumesc (vezi toată discuția)
Mi.a fost suspendat permisul auto in finlanda clau2233 clau2233 Mi.a fost suspendat permisul auto in finlanda pe o perioada de 5luni datorita alcolemiei de 0.45% aer expirat,nu mi s.au luat probe biologice! Autoritatile ... (vezi toată discuția)