avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 650 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Procedura obtinere titlu proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Procedura obtinere titlu proprietate

Datele problemei :

- bunicul meu a obtinut prin retrocedare, conform legii funciare , o suprafata de 3 hectare teren arabil in 1985.
- bunicul a decedat in anul respectiv si nu a facut demersurile pentru intrarea in posesia terenului
- in viata sunt 2 fii ai bunicului si un nepot (baiatului celui de a-l 3-lea fiu decedat)

Care ar fi procedura pentru obtinerea titlului de proprietate asupra terenului ?
Cel mai recent răspuns: ContSters478 , utilizator 22:54, 13 Ianuarie 2008

in primul rand anul retrocedarii este gresit. probabil este 1995, dar acest aspect conteaza mai putin.
cum adica nu a intrat in posesia terenului? are doar adeverinta de proprietate, iar de teren nu stiti nimic?
Pentru obtinerea titlului de proprietate va adresati Primariei. Aceasta are nevoie sa-i spuneti vecinatatile terenului, amplasarea si suprafata pentru fiecare parcela in parte pe care o detineti. Totalul suprafetelor parcelelor trebuie sa fie 3 ha, cat scrie pe adeverinta.
Daca nu ati fost inca pusi in posesie, desi mi se pare imposibila aceasta situatie dupa 13 ani, trebuie sa solicitati teren. Daca nu vrea sa va dea de bunavoie, apelati la instanta.
Daca nu ati fost inca pusa in posesie trebuie sa solicitati teren pe cale administrativa sau in instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Emitere titlu de proprietate koeni koeni Am depus cerere de retrocedare in anul 1991 pentru o suprafata de 6.92 ha teren (arabil si faneata). (ulterior cererea noastra a fost modificata cu cerneala ... (vezi toată discuția)
Punere in posesie mostenire lucianluurcs lucianluurcs Buna ziua.Ma confrunt cu o problema care are si o latura ilegala,din punctul meu de vedere.Va rog frumos sa-mi dati un raspuns . Strabunicul meu a ... (vezi toată discuția)
Vanzare pamant - certificat de mostenitor Ionelll321 Ionelll321 Buna ziua, Sunt in urmatoarea situatie: strabunicul meu (tatal bunicului meu) a avut un titlu de proprietate pe o suprafata totala de 3 hectare, dupa ... (vezi toată discuția)