avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1012 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general amortizare mijoc fix adus ca aport
Discuție deschisă în Contabilitate în general

amortizare mijoc fix adus ca aport

Buna,
am urmatoarea situatie : s-a hotarat majorarea capitalului social prin aducerea ca aport a unei instalatii de producere a betonului . dupa inregistrarea majorarii capitalului la registrul comertului am ajuns in situatia de a inregistra in contabilitate acesata operatiune.
as vrea sa stiu daca acesata instalatie se amortizeaza normal ca si orice alt mijloc fix, sau fiind adusa ca aport nu se amortizeaza.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters167247 , utilizator 20:16, 4 Octombrie 2010
Se amortizeaza
e) valoarea de aport acceptata de parti, pentru mijloacele fixe intrate in patrimoniu cu ocazia asocierii, fuziunii etc., conform statutelor sau contractelor, determinata prin expertiza.

[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrarea in contabilitatea sc a taxelor registrului comertului in cazul fuziunilor emanuela73 emanuela73 In situatia in care o societate transfera mijloace fixe in alta societate ca aport de capital taxele percepute de Oficiul Registrului Comertului pentru ... (vezi toată discuția)
Desprindere societate m_nitu m_nitu Buna dimineata! Am din nou nevoie de informatii cu privire la urmatorul fapt: Firma la care lucrez are un obiect de activitate principal si unul secundar. ... (vezi toată discuția)
Un caz mai complicat - mijloc fix fara o valoare clara de achizitie. madriann madriann As dori cateva pareri despre urmatorul caz: - s-a cumparat o fabrica la cheie; - fabrica are in componenta peste 100 de utilaje statice/dinamice, cu durate ... (vezi toată discuția)