Buna tuturor.
As dori sa imi deschid un salon de tatuaje.Nu stiu ce acte imi sunt necesare pentru a functiona in legalitate. Pot cumva sa ma inregistrez ca persoana fizica la Registrul Comertului?Dar cu avizele sanitare cum fac?Poate sa ma ajute cineva?Va rog....
poti sa te inregistrezi ca persoana fizica la registrul comertului, insa PF spre deosebire de PJ nu poate avea angajati. Fie pt persoana fizica sau pt persoana juridica trebuie sa mergi prima data la primarie de unde vei primi o hartiuta cu toate actele de care ai nevoie, si doar mai incolo trebuie sa mergi si la registrul comertului, dupa ce ti se elibereaza autorizatia si trebuie sa mergi ca sa primesti certificatul de inregistrare.
In cazul in care ma fac PFA exista vreo posibilitate sa platesc si pentru cartea de munca sa imi mearga si vechimea in munca?Care ar fi solutia cea mai potrivita?
da-mi voie sa iti dau un citat din presa centrala ”De ceva vreme nu mai exista oras fara macar un salon de tatuaje. Bucu-resti, Constanta, Targu-Jiu, Craiova, Cluj, Timisoara - toate ofera saloane speciale, cele mai multe avand si autorizatiile in regula. Pe langa acestea, exista si liber-profesionistii, cei care n-au mare lucru de impartit nici cu Ministerul Sanatatii, nici cu al Finantelor, dar care pot executa desene de aceeasi calitate cu membrii ATPR (Asociatia Tatuatorilor Profesionisti din Romania), la preturi de cinci-zece ori mai mici.
Daca tineti la sanatate, ministerul de resort recomanda doar vizitele la saloane autorizate, unde se lucreaza cu halat, manusi, flacoane cu vopseluri vegetale de unica intrebuintare, acele fiind sterilizate in incinte speciale, la 135 de grade etc.”