avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 505 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract colectiv
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract colectiv

Buna ziua
In cazul inchiderii activitatii unui SRL cu 100 angajati se aplica contractul colectiv la nivel de societate sau este obligatorie aplicarea contractului colectiv pe ramura?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: romibaro , utilizator 11:05, 8 Ianuarie 2008
Mai intai se aplica contractul colectiv pe unitate si apoi contractul colectiv de munca pe ramura.
In cazul in care contractul colectiv de munca pe ramura cuprinde dispozitii mai favorabile pt anagajati decat cel pe unitate se aplica CCM pe ramura.
Contractele colective de munca nu pot contine clauze care sa stabileasca drepturi la un nivel inferior celui stabilit prin contractele colective de munca incheiate la nivel superior.
In cazul in care gasesc loc de munca la alte societati , pe acelasi profil se considera tot concediere colectiva?
la o primarie se acorda norma de hrana (formularea este o cosmetizare a tichetelor de masa) pentru angajatii primariei-functionari publici si personal contractual. Prevederea a fost inclusa in contractul colectiv de munca inregistrat de sindicat la Directia Muncii. Demnitarii alesi(primarul si viceprimarul) au dreptul la aceste sume de bani? care nu sunt mari dar ma intereseaza daca se incalca reglementarile legale si care ar fi acestea? Multumesc
gabi1 a scris:

In cazul in care gasesc loc de munca la alte societati , pe acelasi profil se considera tot concediere colectiva?

banuiesc ca intai trebuie sa inceteze cim si apoi sa plece, nu?
daca vor inceta cim prin acordul partilor cu societatea dvs. in functie de cati mai aveti de dat afara se poate calcula daca e vb sau nu de concediere colectiva.
Ultima modificare: Marți, 8 Ianuarie 2008
romibaro, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contractul colectiv de munca Beauty Beauty Buna seara As dori sa stiu daca se poate vis-a-vis de CCM daca acesta este obligatoriu si daca da ,el ar trebui semnat la angajare cu CMI ? cu ce difera ... (vezi toată discuția)
Ccm unic la nivel national vs ccm unic ramura Daniel_Gaftoi Daniel_Gaftoi Buna seara, in compania mea se face concediere colectiva . CCM pe societate a expirat in 31.12.2007 si de atunci nu s-a mai incheiat nici un fel de act ... (vezi toată discuția)
Salarii compensatorii-art.65 alin.1din cm si art.76 din ccm ramura comert Ciontos Emil Ciontos Emil Buna ziua.Doresc sa stiu daca am dreptul la solicitarea celor doua salarii prevazute de art.76 din CCM la nivel de ramura comert in cazul concedierii ... (vezi toată discuția)