avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 256 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Persoana fizica autorizata
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Persoana fizica autorizata

Buna seara

Sper sa ma puteti lamuri si pe mine intr-o problema. Eu sunt artisti liric profesionist, cant in toata europa...dar multa lume imi spune ca ar fi mult mai bine daca as fi persoana fizica autorizata, sau daca as avea statutul oficial de liber profeisonist. Ma puteti ajuta? ce presupun aceste doua notiuni..?
Cel mai recent răspuns: dan1979b , utilizator 21:14, 15 Ianuarie 2009
persoana fizica autorizata inseamna ca va autorizati si primitit o autorizatie si un certificat de inregistrare de la registrul comertului pt un anumit domeniu de activitate. In ceea ce priveste activitatea respectiva trebuie sa tineti o contabilitate primara cu veniturile ce le aveti si cheltuielile, si astfel ajungeti sa platiti si impozit la stat. Este ceva asemanator cu a avea firma insa mult mai simplu si nu puteti sa aveti angajati. Sa fiti persoana fizica autorizata va ajuta ca puteti sa emiteti facturi si chitante. Sa zicem ca o firma vrea sa va angajeze sa cantati de ex, firma respectiva trebuie sa va plateasca, doar ca daca va plateste la negru firma aia nu poate sa bage suma respectiva la cheltuieli, insa daca sunteti persoana fizica autorizata, d-voastra emiteti o factura, firma va plateste si toata lumea e fericita...Sper ca ati inteles ceva :)
Este mai convenabil pentru dumneavoastra sa va desfasurati activitatea in baza unui contract de cesiune de drepturi de autor fara a deveni persoana fizica autorizata. Nu trebuie sa va inregistrati nicaieri, doar sa incheiati contracte de cesiune de drepturi de autor pentru munca prestata si sa platiti la stat 10% din valoarea contractuala.
sunt oare artistii (ma refer in principal la cantaretii de duzina) vazuti intr-un litigii ca intreprnderi de spectacole ? si astfel contractul lor de prestari servicii supus legii comerciale? Dr. Carpenaru spune ca da. In realitate cum e?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum sa fac un contract intre un ong si o persoana fizica care canta pentru un spectacol ? Dana Bernard Dana Bernard Avem o asociatie nou infiintata si dorim sa facem un spectacol caritabil pentru sponsorizarea a 4 copii aflati in dificultate materiala. Am doua intrebari : 1. ... (vezi toată discuția)
Impozit pfa CO.COS CO.COS [b]P[/b]ersoana [b]F[/b]izica [b]A[/b]utorizata care are ca unic obiect de activitate organizarea manifestarilor artistice (teatru papusi) are obligatia de a ... (vezi toată discuția)
Interpretarea noilor modificari a codului fiscal corinuta corinuta Buna! As dori sa aflu daca se incadreaza ca si activitate dependenta un contract de drepturi de autor, pentru punctul c), deoarece ar face referire la ... (vezi toată discuția)