Persoana Fizica Autorizata care are ca unic obiect de activitate organizarea manifestarilor artistice (teatru papusi) are obligatia de a plati impozit pe venit 16%? Pentru organizarea de spectacole persoanele respective sunt obligate prin Codul fiscal sa inregistreze bilete de intrare, la organele fiscale ale primariilor in a caror raza desfasoara activitatea, si sa plateasca 2% din valoarea biletelor vandute.
Da, raman neschimbate acele dari la stat ca pentru orice pfa: impozit pe venit 16%, cass 5,5% si cas daca e cazul.
Acela la care va referiti e impozitul pe spectacole reclementat in codul fiscal la impozite si taxe locale, art. 273.
Păi nu e dublă impunere?!? Asupra veniturilor care sunt realizate exclusiv din prestarea unei activităţi artistice se ia impozit de două ori??? la încasările din bilete (să zicem 5000 lei) se plăteşte impozit pe venit 16% şi impozit pe spectacole 2%. Sunt două impozite pe aceeaşi sursă!!! Nu cred că este legal. Adică un biet artist (PFA) trebuie dea bon fiscal pe casa de marcat şi să taie bilete de intrare la spectacol cu aceeaşi valoare? Este o mare tâmpenie. Vă rog să mă convingeţi cu prevederi legale.
Eu sunt de părere că impozitul pe spectacole este singurul care se plăteşte, şi binenţeles contribuţiile.
Bun, asta e o posibilă diferenţă, dar nu neapărat legală. Asta înseamnă că un PFA artist, cântăreţ, magician, păpuşar, etc. (unul care trebuie să taie bilete de intrare!) este pus în situaţia de a plăti mai mult decât un PFA care nu trebuie să taie bilete de intrare. Adică primul plăteşte 16% din încasări la BS + 2% din încasări la BL, iar al doilea numai 16% la BS. Care-i logica?!? Exist[ o explicaţie raţională sau măcar legală?
Cel care taie bilete de intrare e organizatorul de spectacole, are deci de incasat un venit mai mare dacat cel care e papusar, artist, cantaret, etc, si care isi ia partea lui de la organizator, alaturi de alti artisti care isi sustin reprezentatia in acea sala. Difera si codurile caen.
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.