avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 648 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Monografie si documente justificative
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Monografie si documente justificative


Va rog sa imi spuneti si mie pentru o societate SRL / II , care organizeaza ocazional , concerte interactive pentru copii , ce documentele justificative sunt necesare pentru inregistrarile contabile :
-bilete, chitante bonuri fiscale sunt obligatorii si facturile ?
Si o monografie in acest domeniu daca se poate.
Multumesc .
Cel mai recent răspuns: seli , utilizator 15:01, 23 Iulie 2014
Biletele de intrare si/sau abonamentele sunt obligatorii in acest caz.Pe acestea le veti inregistra la compartimentul de specialitate din cadrul primariei, directia de impozite si taxe locale conform art 273, 274 cod fiscal:
[ link extern ] .
si normelor metodologice :
[ link extern ]
Lunar pana pe data de 15 veti depune declaratia privind veniturile incasate din luna precedenta- model declaratie :
[ link extern ]
Tot pana la aceasta data veti achita si impozitul pe spectacole.

Factura veti emite numai in cazul in care vi se solicita si in care veti specifica biletele/abonamentele (seria si numarul) pe care le eliberati iar in contabilitate veti inregistra numai valoarea facturii.

Inregistrari contabile :
4111=704 valoare veniturilor din facturi/ abonamente
4111=4427
5311/5121=4111 incasarea

5311=704 valoare venituri din vanzare bilete
5311=4427

635=446 inregistrarea impozitului pe spectacoleconform pct 174 din norme :174. Pentru manifestările artistice şi competiţiile sportive impozitul pe spectacole se stabileşte asupra încasărilor din vânzarea abonamentelor şi a biletelor de intrare, valoare care nu include TVA, prin aplicarea următoarelor cote:
a) 2% pentru manifestările artistice de teatru, de operă, de operetă, de filarmonică, cinematografice, muzicale, de circ, precum şi pentru competiţiile sportive interne şi internaţionale;
b) 5% pentru manifestările artistice de genul: festivaluri, concursuri, cenacluri, serate, recitaluri sau alte asemenea manifestări artistice ori distractive care au un caracter ocazional.

446=5121 plata impozitului
Multumesc frumos.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrarea corecta vanzare realizata de o firma ce are codul de tva anulat Iordache  Victoria Ioana Iordache Victoria Ioana Cum se inregistraza corect in contabilitate factura de vanzare intocmita de o firma care are codul de TVA anulat din oficiu pentru nedepunerea D300 doua ... (vezi toată discuția)
Imi raspunde si mie cineva? organizare spectacol gabitza1980 gabitza1980 Buna seara.Va rog sa ma ajutati cu un raspuns: eu si sotul meu suntem solisti de muzica populara.Vrem sa organizam un spectacol pe 20 iulie in satul sotului ... (vezi toată discuția)
Impozite Krisz Krisz Partiile de schi au obligatia de a plati impozit pe spectacol? Art. 275 cod fiscal nu prevede expres. Multumesc! (vezi toată discuția)