As dori sa stiu care este situatia in speta urmatoare :
- am intabulat terenul proprietate a mea din 2003, reiesind mai putin cu circa 3 mp decat actul decat actul de vanzare cumparare prin care a fost achizitionat terenul. Insa am acceptat intabularea asa. In urma unui litigiu cu vecinul din partea lateral stanga, acesta a spus ca i se cuvine o portiune din spatele casei mele, in ultimii ani (circa 15-20 ani) nefiind gard intre proprietati. Am primit citatie cum ca sunt chemat in fata instantei, pentru a ceda acestuia suprafata de 18, 29 mp in spatele casei. Din actele sosite odata cu citatia am observat ca sunt chemati in judecata si cei de la cadastru pentru ,,intabulare abuziva''. Foarte curios, cum oricine poate sa afirme orice, oricand, nu ?? Din actele de proprietate ale vecinului meu reiese faptul ca actele dupa care a masurat acum terenul sau pentru intabulare, are o suprafata mai mare cu circa 40 mp decat are in actul de vanzare-cumparare prin care a achizitionat proprietatea dumnealui. Dansul este un om in varsta, de circa 75 ani, care nu discuta cu mine, considerandu-se detinatorul adevarului absolut. A fost invatat de catre cineva sa incerce in instanta, ma gadesc. Plus de asta cred ca niciun avocat n-ar refuza un caz mai ales ca se primeste un onorariu, si in plus de asta este si un neavenit acest vecin al meu. Mentionez ca eu am am studiat 5 ani Fac de Drept, insa nu sunt practician, si nici macar jurist, avand alt job. In plus, acesta mai cere in subsidiar alte prostii. Ma rog, el a dorit sa-si faca cadastru si sa intabuleze, insa nu aprimit aprobare pentru ca a spus topografului ca pana acolo unde vrea el este proprietatea lui, nefiind nici gard intre case. Acest topograf i-a facut desenul dupa cum a vrut el, insa i s-a respins lucrarea la cadastru. Eu trebuie sa fac intampinare. Ce ma sfatuiti ? Sa-mi angajez un avocat sau sa merg fara frica la tribunal si sa ma reprezint singur (avand si cunsotinte in domeniu), mai ales ca el detine mai mult decat actele sale de achizitionare a proprietatii sale, si chiar daca ar fi avut mai putin decat mine, de unde ar fi stiut ca acea suprafata se gaseste in proprietatea mea, mai ales ca eu am intabulat mai putin cu 3 mp decat reiese din actul de vanzare cumparare al achizitionarii proprietatii mele. Si ma mira faptul ca ii cheama in instanta si pe cei de la cadastru. Are vreo sansa de castig, sau nu ???? Ce ma sfatuiti ?
Cel mai recent răspuns:
A. Ionut , Consilier juridic
23:10, 3 Ianuarie 2008