avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 542 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... cum pot sa-mi obtin copilul legal in instanta
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

cum pot sa-mi obtin copilul legal in instanta

sunt casatorit de 7 ani si avem o fetita de 6 ani.de cind s-a nascut copilul meu am numai discutii de genul ca eu imi iubesc copilul si pe ea nu o mai iubesc.vreau sa spun de la inceput caci sotia mea a mai avut o fata si cind era mica a dato spre infiere.in toti anii acestea de cind suntem casatoriti ea a muncit la 5 firme cam cite 4-5 luni iar restul a stat acasa, iar eu munceam si aduceam cite 2500-3000 lei si tot nu-i ajungeau banii.are rate la banca pe numele ei in valoare de 35000 lei si am decis sa plecam in alta tara sa muncim sa platim darile.in tara respectiva ea a muncit doar 5 luni iar restul a stat acasa sub pretextul ca nu stie limba si nu o poate invata.dar nici macar nu a incercat sa invete limba tarii respective si nici engleza care spunea ca mai intelege un pic.am stat in strainatate cam 1an si 4 luni si am decis sa cumpar bilete de avion ca sa vina in tara ,pentu ca nu mai vroia sa stea acolo fara servici.am venit in tara de aproximativ 1 luna si am locuit la o prietena comuna,dupa aceea a tebuit sa ne mutam si nu aveam unde .as ca am sunat niste prieteni pe care i-am ajutat candva si am stabilit sa stam la ei 2-3 zile pina vin nasii nostrii din tara ca sa discutam cu ei situatia si sa gasim o solutie. in acest timp (1 luna) am fost cu sotia sa-si gaseasca de munca si a lucrat 2zile la o firma,apoi a pleca la alta si nu a mers nici acolo a plecat la alta firma care a mers 1 zi si a doua zi cind trebuia sa mearga la munca eu am dus fetita la gradinita si dupa ce am iesit din gradinita am decis sa nu ma mai duc in strainatate sa muncesc si ma duc sa-mi caut de munca aici.cum mergea pe stada spre masina m-am intilnit cu sotiia mea si am intrebat-o ce s-a intimplat . atunci mi-am dat seama ca ma minte iar ea spunea ca nu am incredere in ea si ca ce fac ma duc sa-mi caut de munca aici.eu am plecat sa-mi caut de munca iar ea s-a dus la prietenii unde locuiam si a luat 2 valize cu hainele ei si ale copilului sia plecat la tatal ei ,care pina atunci era certata cu el.nici macar nu ne-am certatsau sa ne fi vorbit urit.apoi a mers si a luat fetita de la gradinita mai devreme ca sa nu o vad eu.asi dori sa am sanse sa am copilul linga mine.eu inca mai am locul de munca asigurat in strainatate ,am vorbit si au zis sa-mi rezolv probleme si apoi sa ma intorc la munca.tot timpul tipa la copil din nimica toata.iar copilul acela cind este cu ea trebuie sa stea statuie in fata ei.sunt mult mai multe probe.va multumesc si as dori sa-mi dati si mie un raspuns.
Cel mai recent răspuns: ContSters160686 , utilizator 20:19, 5 Octombrie 2010
Cel mai bine este ca, asa cum ne-ti istorisit noua sa mergeti si sa cereti sfatul unui avocat. In mod confidential, acesta va v-a sfatiu cum este mai bine sa procedati. inteleg ca dvs vreti fata, dar sotia o mai vreti?
Sunt cateva aspecte de lamurit. Consultati un avocat.
va trebui sa probati cele expuse aici, faptul ca nu are un loc stabil de munca, ca nu se poarta cum ar trebui cu fata, etc
daca v-ati hotarat sa divortati, va trebuie un avocat sa incerce sa va obtina incredintarea copilului in instanta.
nici dvs nu sunteti in avantaj acum, cat nici dvs nu sunteti angajat si nu aveti unde locui
~ Conținut șters la cerere ~
in functie de raportul de ancheta sociala instanta va dispune caruia dintre parinti i se va incredinta minorul.
binenteles, se va tine cont ina cest sens de probatoriul administrat in cauza, de depozitiile martorilor,. etc.
cam greu sa obtineti tutela copilului.ar fi bine sa va angajati un avocat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vreau fata inapoi feliciaiva feliciaiva Ma numesc felicia am 23 ani si sunt in italia .Am o fetita de 6 anisori care este in romania .Ea sta acum la soacra mea si as vrea sa-mi iau fetita inapoi .ce ... (vezi toată discuția)
Abandon familie de catre mama szabo1 szabo1 Buna seara! Am urgent nevoie de sfatul Dvoastra!! Sunt casatorit de opt ani si am o fetita de sapte anisori.Sotia a mers la munca in strainatate in august ... (vezi toată discuția)
majorare pensie de intretinere canada ContSters94193 ContSters94193 Stimate Doamne si stimati Domni, negasind un subiect asemenator cu al meu am decis sa deschid un nou subiect si va rog sa ma ajutati cu sfaturi sau ... (vezi toată discuția)