avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 997 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale iesire din firma
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

iesire din firma

Buna ziua! Sunt asociat si administrator 50% la o firma, dar avand si alt servici inca nu m/am dus la acea firma. Nu am beneficiat de absolut nimic si nici nu sunt angajata acolo. Intre timp am nascut si de la firma unde am fost angajata beneficiez de indemnizatie de crestere a copilului. Daca vreau sa parasesc firma, ce imi revine si daca imi va influenta cu ceva indemnizatia de crestere a copilului.
Cel mai recent răspuns: ContSters22713 , utilizator 09:03, 6 Octombrie 2010
Ca asociat cu 50% actiuni -deci aveti o cata de 50% din beneficii si pierderi;
Daca societatea a avut profit la sfarsitul anului calendaristic va incasati dividentele-daca a iesit pe pierdere n-aveti ce incasa.
Fiind si administrator aveti alte raspundere si trebuie sa vedeti ce s-a facut pana acum in societate;
Daca vreti sa cesionati actiunile cuiva,se va face un bilant contabil si impartiti banii si bunurile din firma in functie de contributia dv.
Daca nu ati contribuit decat cu capitalul social ve-ti lua 1/2 din acesta.
Firma mai are banuiesc si alt administrator daca dv nu stiti nimic despre ea;
Nu are nici o legatura cu indemnizatia de crestere a copilului.
Aveti doua solutii: printr-o hotarare AGA cesionati la intelegere partile sociale asociatului( asociatilor) existenti sau puteti sa introduceti actiune in retragere a asociatului la tribunalul in raza caruia societatea isi are sediul social, in conformitate cu art. 226, alin 1, din Legea 31/ 1990, republicata.
(1) Asociatul în societatea în nume colectiv, în comandită simplă sau în societatea cu răspundere limitată se poate retrage din societate:
a) în cazurile prevăzute în actul constitutiv;
b) cu acordul tuturor celorlalţi asociaţi;
c) în lipsa unor prevederi în actul constitutiv sau când nu se realizează acordul unanim asociatul se poate retrage pentru motive temeinice, în baza unei hotărâri a tribunalului, supusă numai recursului, în termen de 15 zile de la comunicare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Iesire din societate asociat, lichidare valersucala valersucala Care sunt demersurile legale de iesire a unui asociat dintr-o societate srl in care detine 50%, in care este si administrator. Asociatul poate cere lichidarea ... (vezi toată discuția)
Cum ies dintr-o societate comerciala daca asociatul meu nu vrea? cioceanu mona cioceanu mona am o societate comerciala cu raspundere limitata. cu 2 asociati cu drepturi depline si amandoi administratori. si cu procent de 50% -50%. cum pot face sa ies ... (vezi toată discuția)
Actiune convocare aga utillllizator01 utillllizator01 Buna ziua Am si eu urmatoarea poblema: sunt actionar cu 5% intr-un SRL, iar celalalt actionar detine 95% din capital si este si administratorul ... (vezi toată discuția)