avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 552 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... montare repartitoare
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

montare repartitoare

Buna ziua,

Intr-un bloc cu apartamente cu si fara centrala termica de apartament, cine voteaza pentru montarea repartitoarelor?
Toti proprietarii sau numai cei racordati la sistemul de incalzire central?
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 06:27, 6 Octombrie 2010
Daca avem in vedere ca toti proprietarii, indiferent ca au centrala de apartament sau sunt bransati la sistemul public, platesc intre 30 si 50% din factura pentru spatii comune si coloanele ce trec prin apartamente, ar fi logic sa aiba toti drept de vot si in privinta montarii de repartitoare.
Parerea mea este ca numai locatarii apartamentelor fara CT.
Argumente:
- numai in aceste apartamente se imparte caldura consumata individual, repartitoarele avand strict aceasta functie, de a masura caldura pe calorifere.
- locatarii cu CT beneficiaza de caldura pe tevile verticale si ar trebui s-o plateasca indiferent daca vecinii lor sunt contorizati sau nu. Contorizarea cu repartitoare nu face ca(,)caldura din tevile verticale sa treaca sau nu prin apartamentele cu CT.
- locatarii cu CT nu au intrebat pe toti vecinii daca sunt de acord sa-si monteze CT, ci numai pe vecinii directat afectati si asta numai in cazul debransarii. In cazul in care ar fi intrebati aceasta ar fi un amestec in gospodarirea privata a incalzirii apartamentului proprietarului fara CT si nu are legatura cu vreo deconectare de la sistemul de incalzire.

Proprietarii cu CT ar trebui sa aiba interesul sa se puna repartitoare pentru ca (,) cu aceasta ocazie s-ar face si inventarierea sistemului de incalzire si procentul de plata "la comun" ar putea fi cu mult mai mic decat cel de 30-50% din factura.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despre noul?/vechi sistem de calcul al caldurii. ndan57 ndan57 Buna ziua, doresc sa ve explic despre ce este vorba la mine in bloc si daca se poate sa discutam... Blocul are 4 nivele cate 10 apartamente pe scara si 5 ... (vezi toată discuția)
Firma de repartitoare mai poate repartiza costurile la caldura dupa indicatiile repartitoarelor? gato gato Am urmatoarea situatie: la centrala termica a unui bloc cu 44 apartamente au mai ramas bransati la sistemul centralizat 20 de locatari care au montate ... (vezi toată discuția)
Asociatie de locatari abuzuri GL46210681 GL46210681 buna ziua am o nelamurire la asociatie de locatari nea inpus sa platim caldura pe care nu o avem ,,,proprietar locuiesc la et4 si am centrala de incalzire ... (vezi toată discuția)