avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 927 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general inregistrare soft
Discuție deschisă în Contabilitate în general

inregistrare soft

Cum inregistrez in contabilitate (in ce conturi) o achizitie de soft in valoare de 27628.96 lei .Cum se face amortizarea?
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: dgnConsulting , Contabil 20:37, 5 Octombrie 2010
208 (alte imobilizari necorporale).

6811 = 2808 pe durata de utilizare (minim 1 an)
Este foarte adevarat ce va raspuns colegul meu cu o exceptie. Este vorba despre acele programe fara de care anumite instalatii, masini, calculatoare nu ar putea functiona. (Ex. licenta Windows nu se inregistreaza in 208 ci se majoreaza valoarea calculatorului pentru care s-a cumparat )
razvan_savu a scris:

(Ex. licenta Windows nu se inregistreaza in 208 ci se majoreaza valoarea calculatorului pentru care s-a cumparat )


Numai daca licenta este monopost (doar pentru un calculator), daca se cumpara separat licenta aceasta este o imobilizare in sine.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inreg contabile iclaudia19 iclaudia19 buna seara, cum inregistrez achizitionarea unui calculator cu valoare de 2000lei , o licenta xp 500lei si un program de contabilitate de 3000 lei? este ... (vezi toată discuția)
Achizitie soft - inregistrari contabile ionutght ionutght Buna ziua Am achizitionat cu factura 5 calculatoare(1300lei pe buc) si 10 licente windows separat(800lei pe buc). Licentele nu sunt instalate pe ... (vezi toată discuția)
Imobilizari necorporale mari.a mari.a Buna seara, Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: Am inregistrat licentele pentru windows - imobilizari necorporale - pe ct. 205, programele de ... (vezi toată discuția)