avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 929 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general imobilizari necorporale
Discuție deschisă în Contabilitate în general

imobilizari necorporale

Buna seara,
Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema:
Am inregistrat licentele pentru windows - imobilizari necorporale - pe ct. 205, programele de contabilitate si licenta pentru programul de contabilitate sunt inregistrate deja pe ct. 208 ( eu lucrez doar de 10 zile ).
Vreau sa va intreb daca este corect sa le las in 208 sau ar trebui sa stornez si sa pun in ct. 205. De asemenea, daca exista limita de valoare a licentelor pentru a putea calcula amortizare.
De exemplu, am licente de windows sub valoarea limita pentru mijloacele fixe si nu sunt foarte sigura daca e corect sa le trec pe imobilizari necorporale si sa le fac plan de amortizare...

Multumesc,
Maria
Cel mai recent răspuns: mari.a , utilizator 19:43, 22 Februarie 2008
Contul 208 "Alte imobilizari necorporale" este un cont de activ.Cu ajutorul acestui cont se tine evidenta programelor informatice create de unitate sau achizitionate de la terti, precum si a altor imobilizari necorporale.
Contul 205 "Concesiuni, brevete, licente, marci comerciale si alte drepturi si valori similare" este un cont de activ.Cu ajutorul acestui cont se tine evidenta concesiunilor, brevetelor, licentelor, know-how-urilor, marcilor de fabrica si de comert si altor drepturi si valori similare aportate, achizitionate sau dobandite pe alte cai.





Imobilizarile necorporele se amortizeaza conform codului fiscal liniar in 3 ani. Nu se specifica o limita de valoare ca in cazul imobilizarilor corporale deci trebuie plan de amortizare indiferent de valoarea licentei sau softului.
Multumesc foarte mult.
Norton antivirus 2007 este un programel, nu-i asa?
In consecinta il inregistrez pe ct. 208, nu in ct. 205...

Da, in contul 208 se inregistreaza.
Multumesc foarte mult.
Week-end placut,

Maria

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incadrare mijloace fixe ctinagl ctinagl Buna ziua, Spune-ti-mi si mie va rog daca Soft Server mail, soft client mail, sistem de operare Windows 2000, Microsoft Office Romania si Soft Client Access, ... (vezi toată discuția)
Transfer sportiv cdcd cdcd Buna ziua, Cum se inregistreaza o factura de 13.000 de lei, contravaloare transfer sportiv? In ce cont? Multumesc. Diana. (vezi toată discuția)
Perioada de amortizare ioana.diana.cristea ioana.diana.cristea buna ziua. tocmai am consultat nomenclatorul mij fixe si nu am gasit pe ce perioada se amortizeaza licentele (pt windows si diverse licente obligatorii). pana ... (vezi toată discuția)