avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 217 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Autorizare depozit la o fabrica de alimente
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Autorizare depozit la o fabrica de alimente

Buna ziua!
Va rog sa ma ajutati ca ce acte sunt necesare pentru a autorizarea un depozit la o fabrica de produse alimentare. In primul rand ma intereseaza este sa apara pe certificatul contatator si codul CAEN 5210-Depozitari, acum apare doar CAENul pt fabricare.
In Actul Constitutiv este trecut CAEN-ul 5210.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: hajnyci , utilizator 11:11, 7 Octombrie 2010
Buna ziua,
In ceea ce priveste completarea Certificatului Constatator cu un nou cod CAEN prezent in Actul Constitutiv, demersul este simplu si presupune completarea unei noi declaratii pe propria raspundere si depunerea acesteia la Registrul Comertului impreuna cu formularul de Cerere.

Nu prea inteleg de ce aveti nevoie de completarea Certificatului Constatator, deoarece discutam de un depozit al fabricii si nu de o activitate comerciala de depozitare.
Ca sa fiu mai explicit, acest cod le este necesar firmelor care ofera servicii de depozitare catre alte firme, sau persoane fizice, urmand a incasa un pret pentru serviciul prestat.
Eu inteleg din ceea ce ati scris ca e vorba de depozitul unei fabrici, care foloseste spatiul respectiv pentru a-si depozita propria marfa.
Codul CAEN respectiv va este necesar doar daca veti factura respectivul serviciu de depozitare, nu pentru a face depozitare in interes propriu.

In privinta autorizarii pentru functionare, sunt necesare demersuri la mai multe institutii. Daca imi trimiteti mai multe detalii privind spatiul, volumul activitatii, tipurile de marfa (in general), numar de angajati ai depozitului (aproximativ), suprafata (aproximativ), va pot trimite o oferta de principiu privind aceste demersuri de autorizare.
Multumesec pt raspuns.
In momentul de fata fabrica nu functioneaza din motive financiare, totusi nu dorim sa inchidem acest punct de lucru si dorim sa folosim spatiul ca si depozit. Este vorba despre produse lactate, cantitatea depozitata ar fi in jur de 10 tone, suprafata este aprox. 1000 mp.
Ultima modificare: Miercuri, 6 Octombrie 2010
hajnyci, utilizator
Ulterior am aflat ca nu vom desfasura activitate de fabricare, trebuie sa eliminam CEANul pt acesta. Pt a elimina CAENul pt fabricare, ce declaratie trebuie completata?
Multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 6 Octombrie 2010
hajnyci, utilizator
Completati declaratia model 3, cerere tip de inregistrare la registrul comertului si vechiul certificat constatator de autorizare. Trebuie sa aveti in vedere sfatul lui Primoris, daca doriti sa autorizati activitati de depozitare ca activitate, respectiv sa facturati acesta activitate celor interesati faceti acest demers. Daca depozitati produsele din fabricuta care nu mai are activitate pana reusiti sa comercializati marfa de pe stoc nu mai faceti nicio autorizare.
totusi nu dorim sa inchidem acest punct de lucru si dorim sa folosim spatiul ca si depozit. Este vorba despre produse lactate

Faceti comert cu lactate sau depozitati marfa din productia proprie?
Daca faceti comert, atunci trebuie autorizata activitatea de comert cu ridicata si amanuntul, dupa caz cu produsele respective.
Nu se autorizeaza codul "depozitari" decit daca firma inseaza bani din inchirierea de spatii prin luarea de marfa in depozit.
Daca depozitati marfa proprie, iar depozitul se afla la o alta adresa decit fabrica, atunci autorizati codurile de comert aferente.

Desi nu am inteles pina la urma cu ce se ocupa firma dvs. Ce face, efectiv.

Alberto Kurtyan

Alte discuții în legătură

Cod caen 5210-depozitari siempreska siempreska Buna!Am vazut ca mai exista pe forum o intrebare asemanatoarea cu a mea, dar nu am reusit sa ma lamuresc asa ca as dori sa reiau discutia...este vorba despre o ... (vezi toată discuția)
Cod caen Can Can Buna ziua! Va rog daca puteti sa ma lamuriti cu privire la alegerea codului caen: - comert cu materiale de constructii (preponderent catre persoane ... (vezi toată discuția)
Cod caen 5210 corinachivu corinachivu Buna ziua, Firma are ca obiect de activitate comertul cu ridicata de cafea, ceai si condimente CAEN 4637 si isi desfasoara activitatea la punctul sau de ... (vezi toată discuția)