avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 927 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... schimbarea numelui prin obtinerea cetateniei italiane
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

schimbarea numelui prin obtinerea cetateniei italiane

am obtinut cittadinanta italiana prin care am revenit la numele dinainte de casatorie .Avand pasaport cu domiciliul in strainatate pasaportul expira si e pe numele de casatorie.Cu o declaratie di partea autoritatilor italiene(primaria) ca sunt acceasi persoana in certificatul de razidenta si in cartea de identitate italiana se poate solicita pasaport cu domiciliul in strainatate ,bineinteles cu numele inscris in certificatul de casatorie ?
Ultima modificare: Miercuri, 6 Octombrie 2010
MARIA10, utilizator
Cel mai recent răspuns: MARIA10 , utilizator 16:18, 9 Octombrie 2010
Deci inteleg ca trebuie sa solicit schimbarea numelui la Consulatul Romaniei si anume in numele ce mi-afost acordat in urma obtinerii cetateniei italiene si anume numele din certificatul de nastere .Eu i-mi aduc aminte ca in faza de depunere a actelor pentru obtinerea cetateniei italiene mi s-a solicitat o declaratie ca sunt acceasi persoana (numele din pasaport si numele de nastere ) cu toate ca din certificatul de casatorie se vede ca schimb numele in numele sotului.Actualmente la Primaria unde sunt residenta actele de stare civila emise i-mi sunt date cu noul nume inclusiv in cel de casatorie unde spune cu cine sunt casatorita si certificatul de residenta este cu numele accordat prin obtinerea cit. italiene .Ce comporta aceasta schimbare in ceea ce priveste acteele de studiu si alte implicatii ce ar putea iesi ? Mentionez ca nu am carte de identitate romana si am doar pasaport cu domiciliul in strainatate intrucat nu detin imobil in Romania dar doresc sa am in continuare pasaport de cetatean roman cu domiciliul in strainatate.

Cu respect,
Maria

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbarea nume si prenume, persoana majora, cu dubla cetatenie trandafir7 trandafir7 Buna ziua, Eu sunt cetatean roman si american. Am un nume foarte romanesc, sa zicem Tudorita Fulga Iorgu (Acesta nu este numele meu, dar este similar in ... (vezi toată discuția)
Vreau sa-mi schim numele de familie kkkeler kkkeler Salut La mine e putin diferit, majoritatea isi schimba numele de familie in cazul aparititei unui divort. Sunt cetatean roman dar sa o iau de la ... (vezi toată discuția)
Vreau sa schimb prenumele nimsyy nimsyy Buna ziua, as dori cateva informatii referitoare la schimbarea prenumelui; mai exact as vrea sa mai adaug un prenume la cel deja existent, intrucat nimeni(in ... (vezi toată discuția)