avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 615 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partaj dupa divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partaj dupa divort

La cat timp dupa pronuntarea divortului - decizie definitiva si irevocabila se poate deschide partajul? Exista cumva si un termen limita de deschidere a procesului de partaj? Divortul meu s-a pronuntat acum 1 an si niciunul dintre noi nu am deschis proces de partaj, dar acum eu voi pleca definitiv din Romania si vreau sa ma asigur ca fostul nu imi va face vreo "surpriza'. Multumesc!
Ultima modificare: Marți, 5 Octombrie 2010
ioana paun, utilizator
Cel mai recent răspuns: ioana paun , utilizator 12:35, 6 Octombrie 2010
La noi divortul a fost cam asa : eu l-am parasit cand am aflat ca are un copil de 1 an dintr-o relatie extraconjugala, el a insistat sa ne impacam, eu nu am vrut si am plecat cu o bursa in strainatate. In timp ce eram plecat din tara am reusit sa il conving sa introduca divortul si i-am promis ca ii las tot ( adica un apartament si o masina dobandite in timpul casatoriei noastre). Am divortat prin acord, el a ramas cu masina si cu apartamentul (plus 2 credite pentru nevoi personale pe care le-a facut pentru amanta in incercarea de a o indupleca pe aceasta sa il lase in pace cand a inteles foarte bine ca eu sunt convinsa ca vreau sa ma des[art de el), iar eu mi-am pastrat casa pe care o aveam dobandita inaintea casatoriei si cu conturile bancare pe care le aveam pe numele meu . Acum insa el a pierdut masina( a vandut-o pentru ca amanta ii cere din ce in ce mai multi bani ) si se pare ca a scos si apartamentul la vanzare... Mi-e teama sa nu-i vina idei si sa imi ceara cine-stie ce, avand in vedere ca situatia mea financiara este una foarte buna, mai mult decat atat acum voi pleca din tara definitiv si el stie ca mie imi e bine... Nu stiu, dar mi-e teama, acum ca el se afunda din ce in ce mai mult in datorii... Va multumesc!
de ce nu introduceti actiune de partaj inainte sa parasiti dvs tara?
Eu nu vreau nimic de la el , asa cum i-am promis inainte de divort. Am fost de acord ca el sa ramana cu casa si masina. Problema mea acum este ca el se afunda in datorii si mi-a teama sa nu deschida partaj ca sa ma sicaneze, desi nu ar avea ce sa ceara de la mine in conditiile in care el a ramas cu tot dupa divort (eu mi-am pastrat doar casa pe care o dobandisem inaintea casatoriei si mele bancare). Acum insa el a vandut masina pentru ca are multe datorii si a scos la vanzare si apartamentul...Intrebarea mea este daca poate deschide partaj in conditiile in care el a ramas cu tot ?
buna ziua.
daca imobilul este bun comun fostul sot nu poate sa instraineze apartamentul fara acceptul dvs.
aveti posibilitatea sa va judecati pt. partaj, iar daca plecati din tara puteti fi reprezentata in acest proces, fara a afi necesara prezenta dvs. in instanta de judecata .
daca nu doriti sa va judecati pt. partaj puteti face o tranzactie de partaj.
Nu ma intereseaza ce face cu apartamentul, poate sa il pastreze el, sa il vanda, sa-l doneze sa faca ce vrea cu el, doar ca eu nu vreau sa mai am nicio intalnire cu fostul meu sot, nu vreau sa-l mai vad si ma gandeam daca exista vreo posibilitate prin care sa ma asigur ca el nu va deschide proces de partaj, adica se poate face o intelegere, nu stiu , habar n-am. Pur si simplu vreau sa se termine odata, nu vreau sa mai stiu nimic despre el , tocmai de asta i-am lasat tot , nu vreau sa ma mai intalnesc cu el, vreau sa plec linistita din tara, nu sa ma trezesc peste un an, doi ca ma cheama el la partaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort si partaj. paloma1 paloma1 Buna tuturor, Problema mea este banala, dar pentru un novice destul de complicata: divort si mai ales partaj. Suntem casatoriti de 20 ani si bineinteles in ... (vezi toată discuția)
Divort - partaj ice21 ice21 Buna ziua! Ma numesc Luca si va rog sa ma lamuriti in cateva probleme. M-am casatorit civil in Italia in noiembrie 2004 cu o persoana de cetatenie ro. In 2006 ... (vezi toată discuția)
Divort,drepturi,obligatii tundyuta tundyuta Buna ziua.Am si eu o intrebare pt fratele meu care e in divort,a ramas cu un copil in grija pana se finalizeaza si sa speram ca va ramane la el,caci cea care ... (vezi toată discuția)