avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 931 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Garantia dupa falimentul firmei??
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Garantia dupa falimentul firmei??

Buna ziua. Daca astazi achizitionez un produs de la firma X, avand garantie, sa zicem 3 ani, iar peste un an, X falimenteaza si la un timp dupa faliment (dar in intervalul de garantie) produsul cumparat se strica, eu ce fac?? Cine imi inlocuieste produsul sau imi ofera servicii de reparatie a acestuia? Sau ce se intampla cu contractele de garantie in momentul falimentului firmei X??
Cel mai recent răspuns: BX , utilizator 13:59, 7 Octombrie 2010
de multe ori, cel care repara produsul aflat in garantie este un service sau chiar producatorul bunului, nu neaparat cel care il comercializeaza
OK, stiu asta. Dar sunt cazuri in care garantia este oferita tot de cel care comercializeaza produsul. La acele cazuri ma refer. Imi puteti raspunde?
La orice produs, garantia producatorului e cel putin egala cu cea oferita de comerciant. Deci daca nu mai exista comerciantul, cereti garantia direct la producator.
Da, domnilor. Atunci sa incerc sa fiu mai clar: daca producatorul este si comerciant, iar acesta falimenteaza, ce se intampla??? Trebuie sa fiu mai clar de atat? Sa dau un exemplu: un producator de termopan, fabrica si comercializeaza tamplarie si geam termopan. Exista asa ceva, sunteti de acord? Intrebarea mea a fost deja formulata, un raspuns aveti? Sau ar mai fi cazul in care agentul economic este lichidat, inchis, dar perioada de garantie a marfurilor produse si comercializate nu a expirat. Au asociatii firmei acest drept, este legal? Rog un raspuns competent...
Daca producatorul nu mai exista (a falimentat), evident ca nu mai aveti ce face nici cu garantia.
Daca firma a fost preluata de alta, garantia va intra in atributiile respectivei noi firme.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificat de conformitate Mihaela Chivu Mihaela Chivu O SC microintreprindere, comerciant de tamplarie PVC, cumpara si revinde tamplarie PVC. De la producator primeste certificat de conformitate pe care il da ... (vezi toată discuția)
Garantie obligatorie persoana fizica 24 luni? cristi_hummer cristi_hummer am cumparat un laptop de pe vexio, mi-au spus cand l-am comandat ca are defapt 24 luni si pe site scria 1 an, dar au spus ca, cu noile legi sunt obligati sa ... (vezi toată discuția)
Protectie firma mihailnegoita mihailnegoita Buna ziua. In primul rand, imi cer scuze daca nu postez unde trebuie. Am cumparat recent un laptop pe firma. Laptopul se afla actualmente in service-ul ... (vezi toată discuția)