Buna ziua. Daca astazi achizitionez un produs de la firma X, avand garantie, sa zicem 3 ani, iar peste un an, X falimenteaza si la un timp dupa faliment (dar in intervalul de garantie) produsul cumparat se strica, eu ce fac?? Cine imi inlocuieste produsul sau imi ofera servicii de reparatie a acestuia? Sau ce se intampla cu contractele de garantie in momentul falimentului firmei X??
La orice produs, garantia producatorului e cel putin egala cu cea oferita de comerciant. Deci daca nu mai exista comerciantul, cereti garantia direct la producator.
Da, domnilor. Atunci sa incerc sa fiu mai clar: daca producatorul este si comerciant, iar acesta falimenteaza, ce se intampla??? Trebuie sa fiu mai clar de atat? Sa dau un exemplu: un producator de termopan, fabrica si comercializeaza tamplarie si geam termopan. Exista asa ceva, sunteti de acord? Intrebarea mea a fost deja formulata, un raspuns aveti? Sau ar mai fi cazul in care agentul economic este lichidat, inchis, dar perioada de garantie a marfurilor produse si comercializate nu a expirat. Au asociatii firmei acest drept, este legal? Rog un raspuns competent...
Daca producatorul nu mai exista (a falimentat), evident ca nu mai aveti ce face nici cu garantia.
Daca firma a fost preluata de alta, garantia va intra in atributiile respectivei noi firme.