avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 798 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Preaviz cu desfiintarea postului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Preaviz cu desfiintarea postului

Firma la care lucrez mi-a dat preaviz de 20 zile lucratoare sub motivul desfiintari locatiei si disponibilizari de posturi.As dori sa precizez ca mi sa spus ca firma este in faliment dar nu a dat toti oamenii afara ci doar 3 din 6 care eram angajati acolo si pe deasupra se va deschide o alta locatie in incinta aceleiasi cladiri.am dreptul la un salariu compensator?Tin sa mai precizez ca mi-au spus ca daca vreau somaj i-mi pot face actele sa le depun.Va rog daca se poate sa-mi raspundeti. Va multumesc
Cel mai recent răspuns: ctynn , utilizator 20:30, 5 Octombrie 2010
Salariaţii concediaţi pentru motive care nu ţin de persoana lor beneficiază de măsuri active de combatere a şomajului şi pot beneficia de compensaţii în condiţiile prevăzute de lege şi de contractul colectiv de muncă aplicabil.

In conformitate cu dispoziţiile art.78 alin.1 din CCMN, la incetarea contractului individual de munca din motive ce nu tin de persoana salariatului, angajatorii vor acorda acestuia o compensatie de cel putin un salariul lunar, in afara drepturilor cuvenite la zi.
desi aveti dreptul legal la compensatii ma indoiesc ca angajatorul va va da avand in vedere ca v-a precizat ca firma intra in faliment.
~ Conținut șters la cerere ~
athe a scris:

desi aveti dreptul legal la compensatii ma indoiesc ca angajatorul va va da avand in vedere ca v-a precizat ca firma intra in faliment.

deci chiar daca e legal, nu e si logic? :D

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Preaviz biamaria biamaria Buna ziua! Exista vreo lege in baza careia angajatorii pot disponibiliza angajatii fara plata de salarii compensatorii?(de ex.la noi se fac disponibilizari ... (vezi toată discuția)
Concediere beatedy beatedy Buna ziua, Am si eu o problema: datorita crizei economice, s-a anuntat in firma (firma ce opereaza in industria comertului) concedierea unui numar de ... (vezi toată discuția)
Concediera colectiva mamaadeade mamaadeade sotul lucreaza la o firma de paza in timisoara si a primit preaviz de concediere din 1 noiembrie (impreuna cu toti colegii aprox 30 ),intrebarea este el a ... (vezi toată discuția)